Skip to Content
Breaking: 'James De Musical’ wint prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022.

Breaking: 'James De Musical’ wint prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022.

-----BREAKING BREAKING BREAKING BREAKING BREAKING-----

"Aan de vooravond van een nieuw seizoen James De Musical deze indrukwekkende internationale prijs - een Gouden Roos - winnen is onwaarschijnlijk fantastisch. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht. Het bewijst eens te meer hoeveel talent we in huis hebben in Vlaanderen. Dus deze roos gaat niet alleen naar ons hele team maar ook vast en zeker naar de hele sector die we hiermee internationaal op de kaart zetten. Het voelt een beetje als de wereld veroveren." Aldus een terecht trotse James Cooke.
Programmadirecteur Annick Bongers: "Onbeschrijfelijk trots ben ik. In de eerste plaats op James die in zijn dromen gelooft en bijzonder hard werkt om ze waar te maken. Zonder inspiratie en visie, geen televisie. Maar ook op het productiehuis Ded's It en de zender Play4 om van dat alles ook een realiteit te maken. En kijk nu! Op twee jaar tijd staan we met een voorheen onbestaand format aan de top van de wereld. Dat klinkt toch écht als muziek in de oren!"
Story image

 

Al sinds 1961 bekronen de Rose d'Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s die uitblinken in orginaliteit, creativiteit en uitmuntendheid.

Er liepen de voorbije maanden in Genève een recordaantal inschrijvingen binnen voor de editie van 2022 waardoor James De Musical het moest opnemen tegen 750 deelnemers uit 30 landen in 12 categorieën. Een jury van 100 internationale omroepmanagers en producenten nomineerden James De Musical als finalist in de categorie ‘Studio Entertainment’.

Story image

 

De namen op het palmares van de Gouden Roos doen duizelen, met iconen als Sir David Attenborough, Maren Kroymann, Brenda Blethyn, Omar Sy, Ricky Gervais, Joanna Lumley, James Corden, Angela Lansbury, John Cleese en vele andere topentertainers.

In de eindronde nam James De Musical het in de categorie Studio Entertainment op tegen ‘99 – Eine:r schlägt sie alle!’ (Sat.1, Duitsland), ‘Holey Moley’ (Disney/ABC, Verenigde Staten), ‘I Literally Just Told You’ (Channel4, Verenigde Koninkrijk), ‘Stealing The Show’ (ProSieben, Duitsland) en ‘That’s My Jam’ (NBC, Verenigde Staten).

Eind 2021 werd James De Musical voor het eerst uitgezonden op Play4. In april ging James De Musical ook al aan de haal met de de prijs voor Best Factual Entertainment Show in Cannes en op 8 december start het tweede seizoen van James De Musical op Play4 en GoPlay, waarin James Cooke opnieuw 8 BV's verrast met een musical over hun leven.

 

Lees hier meer over het nieuwe seizoen:

James De Musical is terug op Play4!
Vanaf donderdag 8 december met Erik Van Looy als eerste gast.
communicatie.goplay-play4.be

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde