Skip to Content
Zijn de negen veroordeelden wel schuldig? Play4 toont driedelige documentaire 'De Villamoord'

Zijn de negen veroordeelden wel schuldig? Play4 toont driedelige documentaire 'De Villamoord'

Vanaf zondag 14/11 op Play4

Vanaf zondag kan je op Play4 terecht voor de driedelige documentaire De Villamoord. In 1998 beramen negen mannen een grote inbraak in een Arnhemse villa, waarbij de vrouw des huizes in haar slaapkamer wordt doodgeschoten. Een vriendin van haar die aanwezig was in de villa, raakt licht gewond en wordt voor dood achtergelaten. De negen mannen worden enkele maanden later gevat en verdwijnen vijf tot twaalf jaar achter de tralies. In de volksmond wordt er naar deze zaak gerefereerd als ‘De Arnhemse Villamoord’.

​Maar is het werkelijk zo gegaan? Zijn deze mannen wel schuldig? En zo niet, wat kan er die bewuste dag dan gebeurd zijn? Zijn er misschien fouten gemaakt door politie en justitie?

Een aantal mannen, die inmiddels hun straf uitgezeten hebben, strijden al jaren voor het heropenen van de zaak en zeggen onschuldig te zijn. Een van de veroordeelden pleegde zelfmoord in zijn cel, omdat hij het niet kon verkroppen dat hij naar zijn mening onschuldig vastzat.

‘De Villamoord’ is een driedelige documentaireserie van de KRO-NCRV over deze mogelijk grootste gerechtelijke dwaling in de Nederlandse geschiedenis. In de documentaire wordt er langs gegaan bij een aantal van de veroordeelde mannen, hun advocaat en familieleden.

Vanaf zondag 14 november, drie weken lang op Play4 om 21u55

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde