"Ziet het wit? Blijf er dan af!"

"Ziet het wit? Blijf er dan af!"

Bartel Van Riet geeft Goedele Wachters en Bill Barberis enkele tips om te overleven in de jungle van Nicaragua

Ondertussen heeft Bartel Van Riet vier reizen achter de rug. Met Barbara Sarafian en Pedro Elias trok ie naar de Albanese Osumi Canyon. An Miller en Joris Hessels mochten het ruwe Snowdonia in Wales ontdekken. Het verrassende duo Astrid Coppens en Willie Wartaal dwaalden door de Marokkaanse woestijn. Jani Kazaltzis en Imke Courtois waren de enige bewoners van een eilandje in Panama. 

In de vijfde aflevering, op maandag 5 maart,  staat er een bezoek aan de ongerepte jungle van Nicaragua op de planning. Samen met Goedele Wachters en Bill Barberis maakt Bartel kennis met de rokende vulkaan Momotombo, met vulkaan boarden op de Cerro Negro én mag er geproefd worden van een lokale specialiteit : leguaan. 

Bartel : “Bill en Goedele zijn twee bijters met een gezonde gulzigheid. Het werd een ongelooflijk fijne reis met twee kleppers van persoonlijkheden. Ik heb enorm genoten van hun gezelschap én van de waanzinnig mooie locatie.”

Overgelaten aan de wildernis en de zengende hitte, beleven Bill en Goedele een onvergetelijk avontuur. Nagenietend van een magische zonsondergang, met spierpijn van het roeien en van kop tot teen stoffig van het zwarte vulkaangruis blikken Bill en Goedele terug op 72 vermoeiende maar boeiende uren.

Bill: “Bartel vertelde allerlei interessante weetjes over de fauna en flora zoals 'als het wit ziet, blijf je er beter af'"

Goedele : “Ik moet toegeven dat een vogeltje leeg peuteren, nog niet op mijn palmares stond.”

Na de belevingen in het warme Nicaragua, pakt Bartel zijn valies voor het hoge noorden.  In de aflevering van Bartel in het Wild op 12 maart , warmen Erik Van Looy, Cath Luyten en  Bartel zich op voor een ijskoude trektocht in Fins Lapland.

Bartel in het Wild

VIER

Maandag 5 maart om 22u15

Contacteer ons
Debby Wilmsen SBS Belgium NV
Debby Wilmsen SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde