Skip to Content
Zeven nieuwe voorjaarprogramma’s op VIER, na de zomer live Champions League voetbal en in het weekend het uitdagende glossy Dancing with the Stars

Zeven nieuwe voorjaarprogramma’s op VIER, na de zomer live Champions League voetbal en in het weekend het uitdagende glossy Dancing with the Stars

Met de onthullende docureeks Ex-Gangster, de nieuwe fictiereeks Gent West, het verrassende Karen maakt een plaat en de veelbelovende Leeuwenkuil (met vijf topondernemers) bouwt VIER in 2018 verder aan een breder en herkenbaarder zendschema met evenveel nieuwe programma’s naast vaste afspraken van maandag tot donderdag met nieuwe seizoenen van het hartverwarmende Hotel Römantiek, en ook Topdokters, Bartel in het Wild en de knotsgekke studio-show Control Pedro.

Nog helemaal nieuw dit voorjaar: De Boxy’s, Grillmasters en Nieuwsjagers. De avontuurlijkste tv-show van Vlaanderen, De Mol, slaat deze keer toe in Mexico terwijl Gert Late Night in Antwerpen terug aan boord gaat van de Evanna. VIER brengt ook nieuwe seizoenen van Stukken van Mensen, Huizenjagers, Komen Eten en ’t Is Gebeurd.

Naast de vaste voetbalafspraak elke vrijdag, zaterdag en zondag met Sports Late Night, gaat de bal na de zomer ook elke dinsdag live aan het rollen op VIER met de meest epische matchen uit het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs in en rond Europa in de Champions League.

Ook de nieuwe docureeks De Ambassade en de nieuwe reeks Schatten van Mensen zijn er dit najaar op VIER, samen met seizoenen van De Rechtbank, Niveau 4, Bake Off Vlaanderen, De Sollicitatie en De Slimste Mens ter Wereld. Daar bovenop zet VIER in 2018 ook in op het weekend, in het najaar onder meer met een geheel eigen versie van de meest succesvolle danswedstrijd ter wereld: Dancing with the Stars. In deze uitdagende glossy tv-show bundelen Vlaamse celebrity’s hun energie met professionele danspartners. VIER brengt Dancing with the Stars op geheel eigen wijze naar Vlaanderen. Welk koppel waagt zich het verst, durft alles los te gooien en danst zich naar de volgende ronde? Of de celebrities nu hun beste moves uit freestyle, modern of jazz demonstreren, de jury verwacht niets minder dan het niveau van een vette videoclip. Technische hoogstandjes, heerlijke dansmoves, communicerende lijven, star quality, maar bovenal: tonnen emotie. Na acht afleveringen weten we welk koppel de jury en kijkers thuis het meest heeft kunnen verleiden.

Programmadirecteur Annick Bongers: “Onze ambitie? Een brede programmamix aanbieden op zoveel mogelijk schermen. Ongedwongen, complexloos, zelfrelativerend en liefst verrassend. Dat is waar we voor gaan. We blijven wroeten, zoeken en telkens nieuwe grenzen opzoeken bij VIER om ze nadien te kunnen verleggen. Goed blijven luisteren naar wat de mensen zeggen en tegelijk vertrouwen op je buikgevoel. En oog hebben voor kwaliteit."

 

Huizenjagers

Na een succesvol eerste seizoen, is Huizenjagers helemaal terug. Het concept blijft ongewijzigd: drie gepassioneerde makelaars openen de jacht op Vlaanderens verleidelijkste vastgoed én op de titel van beste makelaar. Iedere week laten drie huizenjagers zien wat ze in hun mars hebben en gaan ze in eenzelfde regio op zoek naar het droomhuis voor hun klanten. Bijzondere cohousingprojecten, luxueuze kastelen, architecturale herenhuizen… voor ieder wat wils! De makelaars kunnen elkaars huisbezoeken live volgen en uiteraard ook voorzien van de nodige commentaar. Aan het eind van de dag zijn het echter de kopers die beslissen welke verkoper als beste uit de bus komt.

Karen maakt een plaat

Karen Damen zat zeventien jaar lang in K3. Alles werd voor haar gedaan en met het razend populaire meidentrio bereikte ze alles wat ze kon bereiken. Maar op haar 42ste wil ze nóg meer. Ze gaat eindelijk voor haar grote droom: een (solo)plaat maken. Om die droom te realiseren heeft Karen zich exact een jaar gegeven. Op 16 maart 2018 laat Karen die eigen plaat op de wereld los in de Lotto Arena. Het VIER-programma Karen maakt een plaat volgt Karen en haar entourage een jaar lang op weg naar haar eerste soloalbum. Van bij haar wilde idee, de eerste contacten met muzikanten tot het eindproduct: haar plaat én haar allereerste soloconcert in de Lotto Arena.

Maar: hoe máák je een plaat? Want nu staat ze er alleen voor. Wat voor plaat zal ze maken? Haar smaak is op zijn zachtst gezegd eclectisch: van rock en country, over Marco Borsato tot trance en folky pop. Welke namen uit haar gigantische telefoonboek kan ze bellen om te helpen? Want die zit vol met haar nationale en internationale helden. Maar vooral: waarom waagt ze zich in godsnaam aan dit moeilijke nieuwe hoofdstuk? Ze heeft al de grootste zalen laten vollopen, verkocht miljoenen albums en ook haar tv-carrière loopt gesmeerd. Op die vraag weet ze wél al het antwoord: omdat ze deze droom al sinds 1981 koestert. En ze niet anders kan dan dit risico te nemen. In haar eentje.

Hotel Römantiek

Grote roze wolken pakken samen boven de Portugese kust. In de haven dobbert de zwaan op het ritme van de fado. En achter de wolken schijnt de zon. Dertien vrijgezelle heren en net zoveel single dames checken dit voorjaar in bij Hotel Römantiek op zoek naar een nieuwe liefde. Otto-Jan Ham, Frances Lefebure en Sven de Leijer nemen hen bij de hand op de reis van hun leven. Met behulp van subtiele serenades, zelfgemaakte tapenades, masculiene massages en erotische filmpassages krijgen ze zelfs de oudste zintuigen weer op scherp, en aan boord van buggy’s, boten, zwanen en bananen, komt de lang verstoken romantiek weer tot bloei. Want je bent nooit te oud voor de liefde van je leven

Leeuwenkuil

Vijf leeuwen gaan op zoek naar een gouden idee, een innovatieve geest of waanzinnige ambities. Honderden, zowel beginnende als doorwinterde, maar vooral zeer gepassioneerde ondernemers krijgen in de Leeuwenkuil drie minuten de tijd om hun idee voor te leggen aan de meest ervaren en gerenommeerde zakenmensen van Vlaanderen: Bart Verhaeghe, Conny Vandendriessche, Luc Van Mol, Jürgen Ingels en Bart Deconinck. Zij zullen op hun beurt beslissen of zij hun eigen geld willen investeren in het voorgestelde product of dienst. De spelregels zijn streng en Evy Gruyaert zal als ervaren floormanager ervoor zorgen dat deze strikt gevolgd worden.

Gent West

Na jaren van mishandeling komt Véronique Dockx na een mislukte poging tot doodslag op haar man terecht in de vrouwengevangenis van Gent West. Terwijl de datum van haar proces nadert, komt ze tussen twee vuren te staan: twee concurrerende bendes beheersen er het leven en trachten zo snel mogelijk Véronique in te lijven. Veronique vindt maar moeilijk haar draai in deze nieuwe en voor haar bedreigende omgeving waar leugens, manipulatie en chantage meer regel dan uitzondering zijn.

Het spannende gevangenisdrama Gent West kreeg een opvallend vrouwelijke topcast: Ruth Becquart, Gilda De Bal, Evelien Bosmans, Charlotte Anne Bongaerts en Joke Devynck zijn maar enkele bekende namen die te zien zijn in de nieuwe VIER-reeks.

Ex-Gangster

Danny Vanhamel, topgangster in de jaren tachtig, wordt in 1994 veroordeeld tot levenslang voor de ontvoering van ‘Anthonyke’, het elfjarige zoontje van industrieel Jan De Clerck. In 2004 komt hij vervroegd vrij, zweert hij de criminaliteit af en bouwt hij een nieuw leven op. Maar begin vorig jaar verwoest een enorme brand, vermoedelijk aangestoken, zijn villa in Lummen. In Ex-Gangter blikt Danny terug op zijn leven als zware jongen, op de overvallen van de Securitas geldtransporten, op de ontvoering, op het proces en op zijn straf. Ex-Gangster geeft een unieke kijk op een van de zwartste periodes voor justitie en politie in de Belgische geschiedenis en zoekt naar een antwoord op de vraag hoe iemand in de criminaliteit belandt en of je er ooit weer uit geraakt.

Bartel in het Wild

Bartel Van Riet laat 12 bekende Vlamingen opnieuw proeven van de ultieme natuurbeleving en trekt met 6 duo’s en een rugzak naar onontgonnen gebieden. 72 uur overleven in een stukje ongerepte natuur.​ Luxeleven on hold. Een klein rantsoen, geen slaapplek, geen reiskoffer met luxeproducten. Back to basics dus. Vuur maken. Wassen met ijswater. En je oriënteren in het oneindige landschap.​ Deze keer koos Bartel voor zes magische locaties met adembenemende landschappen. Samen met Jani Kazaltzis en Imke Courtois leverde hij zich over aan de wetten van de natuur op een onbewoond eiland in Panama.

Control Pedro

Pedro Elias is terug met een nieuw seizoen Control Pedro. Samen met vier bekende internauten surft hij op de wilde golven van het wereldwijde web. Al klikkend en swipend gaan ze op zoek naar de grappigste internettips, bijzondere apps en onmisbare instagramaccounts. Met hun digitaal enthousiasme bedwingen ze spelletjesverslavingen, maar duwen ze ook op gevoelige privacytoetsen. Verdwalen op het wereldwijde web wordt met Control Pedro opnieuw geweldig spannend. Yolo!

Topdokters

In het vijfde seizoen van Topdokters gunnen acht nieuwe dokters ons een inkijk in hun uitzonderlijk, fascinerend beroep, dat tegelijkertijd hun leven is. Als vaste waarde in het televisielandschap behoeft het concept van de reeks nauwelijks nog introductie. Het vijfde seizoen van Topdokters biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum, waarin acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, de kijker meenemen in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood. 

Sports Late Night

VIER blijft het hele voetbalseizoen door zorgen voor vaste sportafspraken in het weekend. Op vrijdag en zaterdag brengt Sports Late Night verslag uit van alle matchen en alle doelpunten van de Jupiler Pro League. Afwisselend gidsen Bart Raes en Gilles De Coster de kijker door de wedstrijden van de dag, en gaan dieper in op betwistbare fases en de stand van het Belgische voetbal. Sport Late Night op zondag is een afsluiter van een weekend vol voetbal. Gilles De Coster en Bart Raes verdelen het spel en wisselen wekelijks van diepe spitsen: bekende actua-gasten met een authentieke passie voor sport en voetbal en voetbalexpert met dienst, Geert De Vlieger. Een zondagavond vol voorzetten en doelpunten, met ruimte voor een net iets andere kijk op het afgelopen sportweekend.

 

Later dit voorjaar

Gert Late Night

Gert en James meren dit voorjaar opnieuw aan in Antwerpen, in de prachtige schaduw van het Mas. Aan boord van de Evanna ontvangen ze elke week drie bekende gasten en samen met hen maken ze een dagelijkse talkshow waarin alles mag en alles kan. In hetzelfde schuitje slapen, eten, lachen en praten zorgt ook dit seizoen ongetwijfeld weer voor verrassende ontmoetingen, persoonlijke onthullingen en een originele blik op de actualiteit. Gert Verhulst en James Cooke varen te kaap’ren in de vroege lente. Met of zonder baarden!

De Mol

Tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en met hen ook een klein miljoen mollenvangers, maken zich op voor De Mol Mexico! Het nieuwe seizoen belooft een waanzinnige roadtrip langs uitgestrekte vlaktes, broeierige grootsteden en charmante Mexicaanse pueblos. Dwars doorheen dit kleurrijke land start de zoektocht naar de mol. Onderweg moeten de kandidaten slagen in zoveel mogelijk opdrachten, want alleen zo kunnen ze geld verdienen. Maar ze moeten elkaar vooral nauwkeurig in de gaten houden, want in hun midden huist een sluwe saboteador. De mol. En die doet niets liever dan de groep tegenwerken. 

Dit jaar ontvangt Gilles Van Bouwel ook enkele bekende en minder bekende gezichten om na elke uitzending en met de hulp van de kijker de mol te ontmaskeren.

Nieuwsjagers

Nieuwsjagers volgt de dagelijkse jacht naar primeurs op de redactie van een populaire krant. Van gloriemoment tot dramatische gebeurtenis: voor elk verhaal staat een journalist dag en nacht paraat, in een race tegen de tijd en de concurrentie. Want Nieuwsjagers zijn de mensen die bepalen waarover u morgen zal praten.

Grillmasters

De beste barbecuechef van het land, Peter De Clercq en Seppe Nobels, de beste groentechef van België, fileren dit voorjaar negen weken lang tien barbecueduo’s in een nieuwe afvalrace rond grillen. Samen gaan ze op zoek naar het beste barbecueduo van Vlaanderen. Ze leggen tien grillkoppels het vuur aan de schenen: ze verwachten niets minder dan de meest imponerende, orgineelste en beste barbecuecreaties. Elke aflevering is er een nieuwe opdracht en de twee minst presterende duo’s eindigen in de 'burn-out'. Hiermee eindigt de smeulende strijd iedere week voor één koppel. Na negen weken kennen we de beste grillmasters van het land.

Stukken van Mensen

Evy Gruyaert presenteert het derde seizoen van Stukken van Mensen. Vijf topdealers. Een verkoper met een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Dat wordt zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel. Kiest de verkoper waar voor zijn geld en verkoopt hij al aan de eerste dealer? Of neemt hij het risico en gaat hij voor een monsterbod?

De Boxy's

In het reality-programma De Boxy’s trekt de bekendste culinaire tweeling van Vlaanderen, Kristof en Stefan Boxy, op een eigenzinnig gastronomisch avontuur. De Boxy’s zoeken van nature graag het avontuur op. Zo weigerden zij ooit een tweede Michelinster om een exclusieve traiteurzaak te beginnen. In De Boxy’s willen ze hun grenzen blijven verleggen. Hiervoor laten ze zich elke week uitdagen door een bekende of onbekende Vlaming met een bijzondere kookopdracht. Die zorgt er voor dat zij hun wereldbeeld verruimen en zelfs als doorwinterde foodies verrast blijven worden van wat de wereld te bieden heeft. De Boxy’s herinneren er ons aan dat je nooit te oud bent om te leren. Niet alleen op culinair vlak worden zij verrast, ook als mensen gaan ze elke week opnieuw “out-of-the-boxy”…

’t Is Gebeurd

Thomas Huyghe en collega Marc Cambré selecteren in het vierde seizoen van 't Is Gebeurd heerlijke fragmenten uit het archief van VT4, VIER en Woestijnvis. Een bonte mengeling van legendarische beelden, geestige herinneringen en een constante staat van glimlach. Onder andere Jeroom en Elodie Ouedraogo, Frieda Van Wijck, Steven Van Herreweghe, Jani Kazaltzis en Hans Otten zullen zich vervoegen bij het prettig gestoorde universum van Thomas en Marc.  

Komen Eten

Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten, en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Een sappig stukje vlees of een heerlijk mootje vis, lekkere beetgare groentjes gestoofd in een klontje boter, en daarbij enkele krokant gebakken aardappeltjes of een toefje smeuïge puree. Dit voorjaar pakt VIER uit met het - jawel -  negentiende seizoen van Komen Eten. De Komen Eters zorgen zoals altijd voor de sfeer en de gezelligheid, Ivan Pecnik met zijn schalkse commentaar voor het zout op de patatjes.

 

Najaar

Dancing with the Stars

De grootste dansshow ter wereld komt dit najaar naar VIER. Met Dancing with the Stars brengt VIER de meest succesvolle danswedstrijd ter wereld op geheel eigen wijze naar Vlaanderen. Een uitdagende show waarin celebrities en professionele danspartners hun energie bundelen. Welk koppel waagt zich het verst, durft alles los te gooien en danst zich naar de volgende ronde? Of de celebrities nu hun beste moves uit freestyle, modern of jazz demonstreren, de jury verwacht niets minder dan het niveau van een vette videoclip. Technische hoogstandjes, heerlijke dansmoves, communicerende lijven, star quality, maar bovenal: tonnen emotie. Na acht afleveringen weten we welk koppel de jury en kijkers thuis het meest heeft kunnen verleiden.

UEFA Champions League

Naast de vaste voetbalafspraak met Sports Late Night in het weekend, zal de bal ook elke dinsdag aan het rollen gaan. VIER zendt dit najaar de UEFA Champions League uit en zoomt in op de meest epische matchen uit het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs in en rond Europa.

De Ambassade

Ambassades en consulaten waken over het welzijn en de veiligheid van iedere Belg die in een ander land gaat wonen, werken, of er als toerist verblijft. Ze zorgen niet alleen voor administratieve hulp in geval pech (verlies of diefstal van documenten), ze ondersteunen onze landgenoten ook bij mijlpalen in hun leven: een huis kopen in het buitenland, geboorte of adoptie, trouwen en scheiden, ziekte of overlijden. En ze staan ook paraat wanneer ergens ter wereld het noodlot toeslaat: bij natuur- en andere rampen, een economische of politieke crisis, een terroristische aanslag. De makers van De Ambassade vatten post aan de loketten en in de kantoren van consuls en ambassadeurs in verschillende landen: van toeristische grootsteden zoals Barcelona, New York en Bangkok, tot exotische bestemmingen zoals Kenia.

Gedurende 8 afleveringen, gefilmd over een periode van 5 maanden, volgen ze diplomaten in hun dagelijks werk, én de Belgen die gebruik maken van hun diensten. Soms gaat het over praktische en administratieve formaliteiten, maar vooral over emotionele gebeurtenissen, met een grote impact op het leven van Belgen in het buitenland.

Niveau 4

Razzia's, drugsbendes, inbraken, vechtpartijen en bijzonder gespecialiseerde interventies. Niveau 4 gaf, in de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016, een beklijvende blik achter de schermen bij de politiediensten van Brussel-West. Dit najaar brengt reportagemaker Eric Goens de groeiende criminaliteit in een aantal centrumsteden zoals Hasselt en Aalst in beeld in een gloednieuwe reeks van Niveau 4. Borstcamera’s en GoPro’s zorgen voor harde en confronterende beelden en brengen de kijker heel dichtbij de misdaad. Een spectaculaire reeks van internationaal niveau. 

In het najaar versterkt VIER zijn docu-aanbod bovendien ook met het achtste (!) seizoen van sterkhouder De Rechtbank.

Schatten van Mensen

In Schatten van Mensen volgen we de vijf experts uit Stukken van Mensen bij hun dagdagelijkse bezigheden. We krijgen een unieke inkijk in het leven, maar vooral het werk van vijf bevlogen mensen met een passie voor opmerkelijke voorwerpen, kunst of antiek. We trekken met Bie en Boris op schattenjacht richting Frankrijk. Emely Christiaens is onze gids tijdens de Biënnale van Venetië en we mogen met Patrick naar Schotland om er het domein van de Duke of Buccleugh te ontdekken. Paul Degrande ontvangt ons op zijn prachtige kasteel in Snellegem. Bijzondere locaties, unieke ontmoetingen en verrassende objecten: dat is Schatten van Mensen.

De Slimste Mens ter Wereld

Na een geweldige jubileumeditie, een prachtige finale, en een fantastisch team deelnemers wordt het stilaan tijd voor Erik Van Looy om zijn zoektocht te starten naar vierendertig nieuwe kandidaten en een opvolger voor Xavier Taveirne.  De leukste kwis ter wereld brengt dit najaar opnieuw dagelijks, van maandag tot donderdag, oneindig veel weetjes, de grappigste filmpjes en een flinke portie spanning naar de Vlaamse huiskamers. Dat alles met de steun van een ontzettend toegewijde jury. Plezier verzekerd, in een nieuw seizoen van De Slimste Mens ter Wereld met Erik Van Looy.

Bake Off Vlaanderen

De iconische witte Bake Off tent strijkt dit najaar opnieuw neer in Vlaanderen. Tien gepassioneerde amateurbakkers nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen. Wim Opbrouck zorgt als gastheer opnieuw voor de kers op de taart.

De Sollicitatie

Ook een tweede seizoen van De Sollicitatie maakt dit najaar zijn opwachting. In De Sollicitatie registreren discreet opgestelde camera’s echte sollicitatiegesprekken bij werkgevers op zoek naar de ideale werknemer. We leven mee met de kandidaten vóór, tijdens en na hun sollicitatie: van de nervositeit en de uitschuivers tot de gloriemomenten. Op het einde komen we te weten wie de nieuwe aanwinst wordt voor het bedrijf. De Sollicitatie is een herkenbaar programma met een competitief kantje, over het gesprek dat een leven kan veranderen.

Contacteer ons
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Barbara Salomon Pers Senior VIER, VIJF en ZES
Nena De Keersmaecker Pers Junior VIER, VIJF en ZES
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde