Skip to Content
Zal 'Ohana' zegevieren bij de extreme make over van de woning van Sarah en Dieter?

Zal 'Ohana' zegevieren bij de extreme make over van de woning van Sarah en Dieter?

In de tweede aflevering gaat James met zijn team van experten, familie, vrienden en buren op bezoek bij Sarah en Dieter in Putte die met hun 5 kinderen in een huis leven dat genadeloos aangetast is door schimmel.

Sarah en Dieter leerden elkaar kennen op het werk. Ze zijn beiden aan de slag als opvoeder in een tehuis dat kinderen opvangt in crisissituaties. Ze hebben het hart op de juiste plek en twijfelden dan ook niet om ook pleegouder te worden van drie kinderen. Het gezin woont in wat ze dachten hun droomhuis te zijn in Putte. Tot bleek dat er een complex schimmelprobleem was in het huis. Niet evident voor een jong uitgebreid gezin van wie een van de kinderen astmaproblemen heeft. Jammer genoeg hebben ze geen recht op een lening om het huis grondig te renoveren.

Het was Tina, een van de vriendinnen van Sarah, die de hulp van Extreme Makeover Vlaanderen inriep.

“Ze zijn ook een beetje uit hun huis aan het groeien. Na de pleegkinderen in huis gehaald te hebben, kwam er nog een eigen kindje bij. Daardoor wordt het nu wat krap, al verdienen ze een warm nest.”
“Ze verdienen alle geluk in het leven, want ze wensen ook anderen constant alle geluk toe”, zo drukt een andere soulmate Janneke het uit.

Samen met experten Anneke, Tom en Dieter strijkt James neer in Putte.

Dieter Meul - Anneke Crauwels- Tom Callebaut
Dieter Meul - Anneke Crauwels- Tom Callebaut

Interieur designer Anneke Crauwels

“We hebben het huis omgetoverd tot een lichtere en luchtigere woning. Onder één dak brachten we alle verschillende karakters en dynamieken samen. Door de juiste accenten te leggen creëerden we voor dit prachtig gezin een warme thuis, waar het heerlijk koken, keuvelen en spelen is.”

Ontwerper Tom Callebaut

“We hebben met onze verbouwing een dubbele beweging gemaakt. Enerzijds is er beneden een verbindende plek gecreëerd voor het kleurrijke gezin dat naar elkaar toe kan groeien. Anderzijds is er boven voor ieder kind een eigen plekje gemaakt waar ze zich net los van elkaar kunnen ontplooien.”

Vakman Dieter Meul

"Het gezin van Sarah en Dieter is zowat het mooiste gevolg van je werk mee naar huis te nemen. Het leek ons dan ook heel leuk om dit te gaan bekronen met hun eigen wapenschild dat plechtig maar toch speels werd gehouden door de input van de kinderen. Met vos en marter op de loer werd het daar ook hoog tijd voor een nieuw kippenverblijf. Naast veiligheid en luxe bieden aan de dieren moest het ook een trekpleister worden in de tuin met als grote gezinsactiviteit het zorgen voor de kipjes."

Zij kunnen er rekenen op een heel geëngageerde vrienden- en familiebende die het beste willen geven voor Sarah en Dieter.

“Bij ons dragen we Ohana hoog in het hart. Ohana betekent familie, niemand achterlaten. We zorgen altijd voor elkaar”, zo zegt Sarah die de term ook liet tatoeëren.

Iedereen gaat enthousiast aan de slag, maar al snel duikt een onverwachts probleem op.
​Niet alleen het huis kent een vochtprobleem, ook de balken van de achterbouw van de woning blijken stuk voor stuk rot te zijn. Afbraak is de enige mogelijkheid. De vraag is echter of ze de verbouwingen binnen de waanzinnige korte termijn van acht weken af zullen krijgen. Vinden de experten een snel en degelijk alternatief voor de achterbouw? Zal er weer een veilige plek voor de kippen zijn en krijgt zoonlief effectief zijn groene kamer?

Maar vooral: kunnen de vrienden weer een gezonde plek maken van het warme nest van Sarah en Dieter?

Je ontdekt het allemaal in de tweede aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen.

Extreme Makeover Vlaanderen, zaterdag om 20.15 op Play4 en GoPlay


Pleegzorg Vlaanderen - "Meer dan 8.500 kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap en/of een psychiatrische problematiek wonen in een pleeggezin in Vlaanderen. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen. Bijna 7.000 pleeggezinnen geven hen een warme thuis, en worden daarin begeleid en ondersteund door dienst voor pleegzorg.”

 

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde