Skip to Content
Wordt Syrisch gezin na 17 jaar eindelijk herenigd?

Wordt Syrisch gezin na 17 jaar eindelijk herenigd?

De Ambassade volgt morgen in aflevering 6 Sanaa en Sami uit Syrië. Zij willen na 17 jaar eindelijk hun zoon gaan bezoeken in België. Het echtpaar woont al sinds 2001 in de Verenigde Staten, maar door de verhoogde terreurdreiging en hun nationaliteit is reizen al jaren onmogelijk. Mensen met de Syrische nationaliteit moeten via het consulaat-generaal extra gecontroleerd worden vooraleer ze hun visum krijgen. Het is dus nog lang niet zeker of ze hun zoon wel zullen terugzien na al die tijd ...

Administratief medewerkster Gisele is al 15 jaar een vaste waarde op de ambassade in Nairobi. Zij behandelt de zaken op haar eigen onnavolgbare manier: “Ik heb een heel open karakter. Ik zeg altijd mijn mening en het zal zeer moeilijk zijn om altijd even diplomatisch te blijven.” In Kenia is sport voor velen vaak de enige hoop op een betere toekomst. Enkele Keniaanse atleten vertrekken binnenkort richting België om aan een loopwedstrijd mee te doen en hopelijk wat prijzengeld in de wacht te slepen voor hun familie. Zonder visum kunnen ze geen wedstrijd lopen en enkel Gisele kan hen aan dat belangrijke document helpen.

Pattaya is erg populair onder de Belgen en ook daar moeten de landgenoten geholpen worden. Vice-consul Elie trekt met zijn mobiele kit richting de badplaats om heel wat administratieve zaken af te handelen. Daarna is de hele ambassade uitgenodigd op een groot Vlaams feest in de regio, met o.a. een optreden van de charmezanger Paco Garcia.

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde