Skip to Content
Wordt dit dé nieuwe sollicitatietrend?

Wordt dit dé nieuwe sollicitatietrend?

Werkgevers pakken uit met originele sollicitatie-aanpak: een wedstrijdje schaduwboksen

In de vierde aflevering van De Sollicitatie hebben CEO Rik De Lannoy en ervaringsdeskundige Jonas Coussemont van V-Formation wel een heel eigenzinnige sollicitatie-aanpak. De twee mannen zijn op zoek naar een jonge en dynamische projectcoördinator voor hun attractiebedrijf. Om het ijs te breken en meteen het dynamische karakter van de kandidaten te testen, openen ze het gesprek met een wedstrijdje schaduwboksen. Ongemakkelijk of niet, de kandidaten hebben maar één kans om een goede eerste indruk na te laten. Ze kunnen dus maar beter boksen alsof hun leven ervan af hangt ...  

Circusartiest Juan heeft zijn eerste sollicitatiegesprek niet echt voorbereid, maar rekent op zijn innemende persoonlijkheid. De sportieve Charlotte wil een job waarin ze zich 100% kan uitleven. Naomi hoopt dat haar relevante ervaring een absoluut pluspunt zal zijn. En volgens Nigel moet je altijd blijven streven naar een hoger en beter doel.

Ook Lidl, één van de grootste supermarktketens van België, wil versterking en zoekt een assistant store manager. Commercieel directeur, Tom Arnauts en recruitment manager Evelyne De Schamphelaere leiden het gesprek. Het is een belangrijke functie en ze hebben zich dan ook nauwgezet voorbereid. Bart besluit zijn troeven als natuurlijk leider in te zetten. Dominique wil graag zijn chocoladewinkel inruilen voor een job bij Lidl. Hoewel Davey bij een concurrerende supermarkt werkt, wil hij toch zijn kans wagen. Ook de vierde sollicitant, Isabelle, werkt al jaren in de supermarkt en weet als geen ander wat er verwacht wordt.

De Sollicitatie - Elke dinsdag om 21.20 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde