Skip to Content
Wie wint de zenuwslopende Bake Off finale: “Ik ben misselijk en kan wel wenen van de stress”

Wie wint de zenuwslopende Bake Off finale: “Ik ben misselijk en kan wel wenen van de stress”

Bake Off kent deze week zijn apotheose. Hobbybakkers Tine, Philip en Jaline spelen de finale. Trots, verbaasd en uitgeput verschijnen ze in de tent om drie proeven te spelen die zullen bepalen wie de bakwedstrijd wint.

​Tine die bekend staat als klassieke bakker overtreft zichzelf met details, bloemen en alle tinten roze. Haar taart is een roze boom waarin drie fraisiers op de takken zitten. “Ik heb mijn leven drie maanden on hold gezet dus winnen zou echt de kers op de taart zijn!” vertelt ze.

​Huilend bakt ze zich een weg door de proef. Huilend van de stress en huilend van opwinding wanneer een cake mooi uit de vorm glipt en crèmes stevig genoeg zijn. “Ik heb nog nooit iets gewonnen in mijn leven. Gelukkig had ik wel geluk in de liefde. Bij momenten zag ik het echt niet meer zitten! Bake Off was een relatietest, maar die hebben wij schitterend doorstaan.”

​Philip gaat all the way met een Charlotte met peer en chocoladewerk als decoratie. Hij is verbaasd over dit finaletrio. “Ik wist van in het begin dat Tine en Jaline in de finale zouden zitten. Maar ik had nooit gedacht dat ik erbij zou zitten!”

​Jaline pakt dan weer uit met moderne patisserie technieken: ze maakt een reuzengrote citroenmeringue in de vorm van een grote citroen. “Ik ben echt misselijk en kan wel wenen van de stress.” Desondanks heeft de wedstrijd haar kijk op haar leven veranderd. “Ik twijfel nu over mijn studies. Ik zou graag iets met bakken doen in plaats van kine.”

Welke bakker mag zich straks de derde winnaar van Bake Off Vlaanderen noemen? Wordt het de jonge gedreven Jaline? Of apotheker Philip? Of gaat de overwinning naar de roze klassieke Tine?

Bake Off Vlaanderen,  elke woensdag om 20u35 op VIER.

Tania Berkovitch Persmanager Ad Interim Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde