'We vechten tegen de natuur'

'We vechten tegen de natuur'

Aflevering 6 van Topdokters volgt professor Elisabeth De Waele

"We vechten tegen de natuur, de natuur is niet aangenaam of lief, de natuur is wreed en oneerlijk" - Prof. Elisabeth De Waele

 

In aflevering 6 van Topdokters gunnen we de kijker een blik in het leven en werk van professor Elisabeth De Waele, Brusselse, moeder van 3 kinderen, klinisch nutritioniste en één van 12 artsen op Intensieve Zorgen in UZ Brussel.

Op de afdeling cardiologie van Intensieve Zorgen ligt een vrouw van 83 die na een hartoperatie herstelt, maar het gaat niet goed met de vrouw. Ze heeft een bloeding in haar buik, waardoor de kans bestaat dat haar organen zullen falen. Professor De Waele moet samen met de hartchirurg beslissen of een tweede operatie noodzakelijk is, een ingreep die ook niet zonder risico is gezien de leeftijd van de patiënt.

Dokter Hes en professor Van Cutsem krijgen allebei een patiënt op consultatie die ze jaren geleden behandeld hebben.   

Bij dokter Hes heeft de dame opnieuw rugklachten na haar operatie.  Zij moet beslissen of ze opnieuw geopereerd wil worden of niet. 

De patiënt van professor Van Cutsem komt na vier maanden chemotherapie  op controle om te zien of er nog tumoractiviteit aanwezig is. Een bijkomend probleem voor de fiere dame is haaruitval, een probleem van vele kankerpatiënten. In UZ Leuven trachten ze een oplossing te bieden met het Bianca centrum, een mini-wellnesscentrum waar de patiënten even hun zorgen kunnen vergeten. 

En ook humor blijkt een belangrijke component te zijn in een ziekenhuisomgeving, zo blijkt uit deze aflevering.  

Topdokters
Elke dinsdag om 20u35 op VIER

 

Het vijfde seizoen van Topdokters biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum. Acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, nemen de kijker mee in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood.

Indien u extra informatie wenst over het programma en/of een interview met één van de dokters wilt aanvragen, kunt u dit seizoen terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70)
 

Contacteer ons
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Ellen Van Tichelt SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde