Voordat De Bom Valt …

Voordat De Bom Valt …

brengt Pedro Elias nog een niet al te serieuze quiz vol satire naar Play4

Het is bijna Kerstmis en Nieuwjaar. Tijd dus om af te tellen naar het nieuwe jaar. Was 2022 een jaar om te onthouden of één om snel te vergeten? Pedro Elias zoekt het samen met vijf bekende gasten uit en fileert het afgelopen jaar in een niet al te serieuze, humoristische quiz vol satire op Play4. Dat doen ze nog voor het einde van het jaar, morgen op donderdag 22 december en de week nadien op 29 december, en dat liefst nog Voordat De Bom Valt. Weten ze echt wat er in 2022 allemaal is gebeurd? Wat is er hen allemaal bijgebleven? Of zijn ze alleen maar met zichzelf bezig geweest? Dit is de nieuwe quiz: Voordat De Bom Valt.

De quiz

Verdeeld over verschillende rondes passeren alle hoogtepunten, dieptepunten, interessante, opmerkelijke, grappige en triestige gebeurtenissen van het afgelopen jaar de revue. Het is aan het panel om te graven in hun geheugen en nieuwsvragen correct te beantwoorden: van het herkennen van krantenkoppen tot het aanvullen van opmerkelijke quotes. De vragen mogen dan wel relevant zijn, de panelleden hebben niet veel nodig om een snedig antwoord uit hun mouw te schudden. Al worden wel enkel correcte antwoorden beloond met punten. Het collectief geheugen van het afgelopen jaar door de ogen van het panel, dat is waar het in deze quiz om draait.

Het panel

Pedro Elias nodigt voor zijn twee afleveringen telkens vijf bekende koppen uit, die op hun eigen, kritische en vooral satirische manier terugblikken op een bewogen jaar. Zonder een blad voor de mond te nemen. In de eerste aflevering, op donderdag 22 december, krijgt Pedro de hulp van comedian, tv-presentator en persoonlijke held Alex Agnew, rasacteur en goede vriend Rik Verheye, de beste ambassadrice van het zware leven en comedienne Amelie Albrecht, de enige flik die ooit Humo's Comedy Cup won Vincent Voeten en Erik Van Looy, die voor de verandering eens niet zelf de vragen stelt. In de tweede en meteen ook laatste aflevering krijgen Erik Van Looy, Vincent Voeten en Alex Agnew versterking van online sensatie en schrijfster Elisabeth Lucie Baeten en het kijkcijferkanon van 2022 Maaike Cafmeyer.

Co-hosts Isabelle Van Hecke en Jean-Marc Mwema

Aangezien er heel wat figuren het showbizzjaar gekleurd hebben en er ook heel wat te beleven viel in de sportwereld, schakelt Pedro de hulp in van twee co-hosts met meer kennis van zaken. Jean-Marc Mwema neemt plaats naast Pedro in aflevering 1, wanneer het over sport gaat. Actrice Isabelle Van Hecke schitterde dit jaar in de succesreeks Nonkels op Play4, waarin ze de rol van de pinnige Carine met verve vertolkte. Zij neemt het showbizzgedeelte voor haar rekening.

De humoristische panelquiz Voordat De Bom Valt is gebaseerd op het Australische succesformat Have You Been Paying Attention?

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde