Skip to Content
Viktor Verhulst, Petra De Sutter, Serine Ayari & Jonas Geirnaert strijden om de titel van ‘Beste Kerstbakker 2022’ in Bake Off Vlaanderen Kerst

Viktor Verhulst, Petra De Sutter, Serine Ayari & Jonas Geirnaert strijden om de titel van ‘Beste Kerstbakker 2022’ in Bake Off Vlaanderen Kerst

In aanloop van de feestdagen verwelkomt gastheer Wim Opbrouck naar jaarlijkse traditie weer 4 bekende Vlamingen in de beruchte Bake Off tent. Onder het goedkeurend oog van juryleden Regula Ysewijn & Herman van Dender gaan Viktor Verhulst, Serine Ayari, Jonas Geirnaert & Petra De Sutter de strijd aan om de titel van ‘Beste Kerstbakker 2022’ in de wacht te slepen. Slechts één van hen zal de felbegeerde taartschaal in de wacht slepen en zo Natalia, Kerstbakker van 2021, opvolgen.

Vol enthousiasme gaan de kerstbakkers aan de slag met hun eerste opdracht: het maken van 2 chocolade kerstballen met versiering, die opgehangen gepresenteerd moeten worden aan de jury.

Terwijl Jonas denkt zijn behangschraper te herkennen op het kookeiland, vragen de andere bakkers zich af wat in godsnaam een taartrooster is, en hoe je ‘chocolade tempereren’ uitspreekt. Dat belooft, want Herman was duidelijk: hij wil glimmende ballen zien!

Serine is nog volop aan het proeven van de chocolade als Viktor, Petra & Jonas zich al volop op hun ‘au bain-marie’ focussen. “Die zien er echt uit alsof ze weten wat ze aan het doen zijn” merkt Serine verbaasd op.

In een strijd tegen de klok halen de 4 kerstbakkers alles uit de kast om de proef te winnen. Jonas heeft een snood plan om de jury om te kopen, Serine maakt een ‘kerstballencreatie met een hoek af’ en Petra test de technieken ‘random dripping’ en ‘random dipping’ uit, met een hilarisch resultaat. Intussen heeft Viktor wel een heel bijzondere manier om de overtollige icing van zijn kerstbal te halen.

Onder het motto ‘hoe meer ballen, hoe meer vreugd’ maken Herman & Regula de winnaar van de eerste proef bekend.

Veel tijd om te bekomen van hun chocolade avontuur hebben de bekende bakkers niet, want ze moeten meteen aan de slag met hun spektakelstuk: een Bake Off Winterwonderland.

Viktor onderneemt een alles of niets-poging met zijn familietafereel op een skipiste met macarons van zalm & kruidenkaas, terwijl hij zich vrolijk maakt over de vergane skiglorie van vader Gert. Bij het decoreren van de macarons klinkt het droog. ‘Ik kon als kind heel goed tekenen, maar helaas heb ik geen vooruitgang meer gemaakt.’

Petra haalt herinneringen op aan haar reizen naar India terwijl ze zich volledig smijt op een Maharadjapaleis van kruidige koek met Indische specerijen, al is het nog de vraag of de muren van haar Oosters paleis stand zullen houden. Voor zijn Crocembouche van marsepein en chocolade die hij grappend zijn ‘Toren van diabetes’ noemt haalt Jonas dan weer de inspiratie bij zijn vader die in een koekjesfabriek werkte. Serine besluit om het simpel te houden en alles op de show te zetten met een sneeuwlandschap uit witte fondant op een frangipannetaart.

Plots staat de tent in rep en roer wanneer Serine een akelige ontdekking doet in haar beslag. Gelukkig is er Petra, haar kennis als gynaecologe komt onverwacht goed van pas. Even later is het de beurt aan Jonas om een kleine tegenslag te verwerken, maar hij volhardt en presenteert een wel heel unieke toren aan Herman & Regula.

Na een ernstig conclaaf van de jury en een kandidaat die alweer alles in het werk stelt om met de nodige omkoperij de begeerde trofee in de wacht te slepen volgt de finale beslissing van de Bake Off jury, en weten we wie als winnaar uit de bus komt van dit mooie kerstverhaal.

Bake Off Vlaanderen Kerst - zaterdag 17 december 2022 om 20u10 op Play4 en GoPlay.

Bake Off Vlaanderen Kerstmarathon - zaterdag 24 december op Play4.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde