Vierdelige docureeks 'De Spor' vanaf vandaag beschikbaar op GoPlay en Play4

Vierdelige docureeks 'De Spor' vanaf vandaag beschikbaar op GoPlay en Play4

Aflevering 1 op zondag 19 mei na De Mol op Play4 en op GoPlay

Komt de jongensdroom van Sam en Rik uit?
Sam Kerkhofs en Rik Verheye hebben Sporting Hasselt op één jaar tijd van vrees voor degradatie naar hoop op promotie gebracht.
www.goplay.be

Van vrees voor degradatie naar hoop voor promotie. En dat op een jaar tijd. Dat is het verhaal van acteur en televisiemaker Rik Verheye en ondernemer Sam Kerkhofs. Zij hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalcub gekocht: Sporting Hasselt, aka ‘De Spor’. Rik en Sam laten zich volgen door een cameraploeg bij hun thuis, onderweg, op de club en in de catacomben van het amateurvoetbal. Vanaf vandaag - zondag 19 mei -nemen ze in hun vierdelige docureeks Vlaanderen mee achter de schermen van hun avontuur en geven ze een unieke inkijk in hun leven, hun ontspoorde jongensdroom en hun werk als kersverse voorzitters.

Sam en Rik zijn ambitieus. Ze willen het Belgisch voetbal veroveren en Sporting Hasselt zo snel mogelijk laten promoveren. Op een financieel gezonde manier. En dat terwijl veel clubs in België te koop staan of in buitenlandse handen zijn. Maar kan je met een beperkt budget een traditieclub nieuw leven inblazen? En wat komt er allemaal kijken bij het voorzitterschap? Van de jacht op een nieuwe spits tot het herstellen van een kapotte droogkast. Bij Club Brugge of Anderlecht geen job voor de voorzitter, voor Sam en Rik wel.

Maar De Spor is veel meer dan voetbal. De Spor, dat zijn de fans, dat is de community. Van Arlette aan de kassa tot Johny de stadionomroeper. Wat vinden zij ervan dat een bekende acteur en een ondernemer plots hun club overnemen? En staan Rik en Sam meteen in de gratie van het Vettig Hoekske, de spionkop van De Spor?

Aflevering 1 - Wat zijn we hier nu eigenlijk aan het doen? ​

Spits van Sporting Hasselt doet moedige getuigenis: “Ik kreeg bij de U11 de diagnose van kanker”
Nicolas Orye had als jeugdvoetballer maar één droom: profvoetballer worden. Deze droom werd op jonge leeftijd doorprikt door een ernstige diagnose, waarna hij een intensieve chemokuur moest ondergaan.
www.goplay.be

Rik Verheye en Sam Kerkhofs hebben hun jongensdroom waargemaakt. Ze hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalclub gekocht: Sporting Hasselt. Maar al snel blijkt dat de club zich in een veel slechtere staat bevindt dan ze hadden verwacht.

Story image

De Spor
​Aflevering 1 op zondag 19 mei na De Mol op Play4 en op GoPlay
​Daarna wekelijks op maandag, telkens beschikbaar vanaf 21u15 op GoPlay en Play4

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde