Van Nederlands TikTok-fenomeen tot het kleurrijkste duo van Vlaanderen: maak kennis met de interieurdesigners uit Tussen 4 Buren.

Van Nederlands TikTok-fenomeen tot het kleurrijkste duo van Vlaanderen: maak kennis met de interieurdesigners uit Tussen 4 Buren.

In het gloednieuwe zomerprogramma 'Tussen 4 Buren' wisselen de beste buren 48 uur van huis om er één kamer van kop tot teen te transformeren. Twee dagen lang klussen, schilderen en decoreren ze erop los. Uiteraard staan ze er niet alleen voor. Naast het goedkeurend oog van Jani, krijgen de buren de hulp van een deskundige interieurdesigner. Samen gaan ze aan de slag met soms wel héél gewaagde kleuren en verrassende decoraties om er een eigenzinnig droominterieur van te maken.

Elke aflevering trekt Jani eropuit naar een nieuw stel buren. Iedere keer neemt hij twee designers mee die zich volledig mogen uitleven in een kamer. Van slaapkamers en studentenkoten tot kinderkamers en complete woonkamers... Samen met de handyman of -woman én de buren wekken ze hun creatief concept tot leven en steken ze de kamer in een heel nieuw jasje.

De interieurdesigners:

Daan Alferink
​Daan is geboren in Rotterdam en woont nu al zo’n zes jaar in Antwerpen. Zijn fascinatie voor interieur zit er al van kinds af in en hij heeft van die passie zijn fulltime job gemaakt. Met zijn eigen bureau geeft hij persoonlijk interieuradvies op maat. En ook op sociale media heeft hij een enorme aanhang waar hij geregeld wel eens tips and tricks meedeelt. De populaire Nederlander heeft het hart op de tong en zal zich zeker niet inhouden om de kamer volledig naar zijn hand te zetten.

Daan: "Met keuzes die buiten de lijntjes vallen iets geven aan mensen wat ze misschien zelf nooit hadden gedurfd maar stiekem altijd al hadden gewild.”

Anneke Crauwels
​Anneke heeft in Extreme Makeover al heel wat dromen kunnen verwezenlijken, en daar zal ze ook nu weer haar uiterste best voor doen. Samen met haar team ontwerpt en realiseert de Mechelse interieurdesigner projecten voor particulieren, bedrijven en horeca. Voor Anneke is designen geen job, maar eerder een levensstijl. Met haar enthousiasme en creativiteit zal ze ongetwijfeld een frisse wind door de afgeleefde kamers kunnen jagen.

Anneke: "ik creëer ruimtes met een ziel, een thuis voor iedereen die houdt van het leven en schoonheid.”

Harald Ligtvoet & Wim Soete
​Dit designersduo is niet enkel zot van elkaar, maar ook zot van gewaagde kleurcombinaties. Harald is all-round designer, deco & fashion stylist én docent. Wim is opvoeder van beroep, maar ook actief betrokken bij het plannen van modeshows en bedenken van thema’s, decors en kostuums voor feesten. Hun Kleurrijke stijl trekken ze overal door: de kleren die ze maken, de outfits die ze dragen én de kamers die ze een grondige make-over geven. Eén ding is zeker: Witte muren zal je niet snel terugvinden in de afgewerkte kamers van dit olijke duo. ​ ​ ​

Harald & Wim: "Elk interieur verdient wat kleur."

Klaas Van Tilburgh
​Al op 6-jarige leeftijd ging hij met oude magazines, schaar en lijm aan de slag om interieurontwerpen te maken. Die eerste grote liefde is altijd gebleven. De sympathieke Antwerpenaar belandde na een aantal verschillende buitenlandse avonturen in Parijs, waar hij nu 10 jaar woont en zijn eigen designstudio heeft, Studio Vantilburgh. Klaas zal alles uit zijn zelfontworpen kast halen om de buren omver te blazen met een origineel en hyperpersoonlijk interieur.

Klaas: "Mooi is belangrijk, maar ook subjectief en vergankelijk - Voor mij is een goed ontwerp pas mooi als het bruikbaar en tijdloos is.”

Katrien Vanderlinden
​Naast tv-regisseur, artdirector en beeldend kunstenaar is Katrien ook de wonderwoman achter Wonderwalls, haar eigen bedrijf waarmee ze in het verleden al vele kale muren transformeerde in gepersonaliseerde kunstwerken en gigantische street art projecten neerzette. Onder andere in Brussel en Berlijn kan je haar kleurrijke creaties terugvinden. Katrien zal zeker niet twijfelen om compleet out of the box te denken en de kamer om te toveren in een verrassend kunstwerk.

Katrien: "Wanneer ik een ontwerp maak probeer ik altijd te zorgen voor een frisse, sfeervolle, kleurrijke ruimte met een combinatie van oude en nieuwe materialen. Voor mij is het ontwerp geslaagd wanneer de allereerste indruk van kandidaten die ruimte binnenstappen is ‘ja, dit ben ik en hier wil ik zijn.’"

Handy(wo)men: Adriaan Gobert en Camille Marlier
​Voor de iets lastigere klusjes kunnen de designers en buren rekenen op handyman Adriaan en handywoman Camille. Van metaalbewerking, houtbewerking en schilderen tot het realiseren van de meest onmogelijke ideeën van de designers. Voor deze manusjes-van-alles is niets te veel.

Tussen 4 Buren is binnenkort te zien op Play4 en op GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde