Skip to Content
Topdokters gaat vanaf morgen over de grenzen heen

Topdokters gaat vanaf morgen over de grenzen heen

Prof. Nadjmi – “Ik laat mijn patiënten altijd een liedje zingen tijdens een consultatie.”

Vanaf morgen, maandag 27 januari, laten acht dokters uit verschillende disciplines opnieuw in hun hoofd en hart kijken in een gloednieuw, zevende seizoen van Topdokters. Allemaal hebben ze een missie waarvoor ze dagelijks hun eigen grenzen verleggen, ook letterlijk. Want dit keer volgt de reeks de dokters zowel tijdens hun werk in België als ver over de landsgrenzen heen. Deze dokters maken elke dag opnieuw het verschil, in binnen- en buitenland. In de eerste aflevering reist MKA-chirurg Prof. Nasser Nadjmi naar zijn geboorteland Iran om er complexe schisisoperaties uit te voeren en consultaties te doen in zijn eigen opleidingscentrum. Samen met zijn studenten en enkele collega’s ziet hij op één dag zo’n 80 kinderen met de aangeboren afwijking. “Je hebt niet zo heel veel tijd, dus ik laat mijn patiënten altijd gewoon een liedje zingen. Daar kan je al heel veel zaken uit opmaken.”

Story image

Zelf is Prof. Nadjmi opgegroeid in Teheran. Hij brengt een bezoekje aan zijn ouders, die nog steeds daar wonen: “Omwille van de revolutie en de oorlog had ik niet de mogelijkheid om in Iran geneeskunde te studeren. Op mijn 18 jaar ben ik dan naar Antwerpen vertrokken. De 10 volgende jaren heb ik mijn vader maar één keer gezien en mijn moeder twee keer.”

Prof. Ombelet - “Naar patiënten toe is dit een moeilijk job, want de meerderheid van de mensen moet je altijd slecht nieuws brengen.”
Story image

Prof. Willem Ombelet is al 30 jaar gynaecoloog en fertiliteitsspecialist in ZOL Genk. Hij ontwikkelt nieuwe IVF-technieken die hij wil toepassen in rest van de wereld. Hij probeert een vrouw te helpen die al een hele reeks IVF-behandelingen achter de rug heeft.

Dr. De Raes - “De scenario’s die je aantreft zijn soms heftig: mensen die al overleden zijn, maar waarbij de televisie nog aanstaat. Dat maakt de dood plots erg tastbaar.”
Story image

Dr. Marijke De Raes is militair arts en werkt als spoedarts in GZA campus Sint-Vincentius in Antwerpen. Dr. De Raes is ’s nachts van wacht op de spoeddienst en stand-by voor dringende MUG-interventies.

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde