Skip to Content
Topdokter Stéphanie De Maesschalck helpt maandelijks als vrijwilliger in vluchtelingenkamp in Duinkerke

Topdokter Stéphanie De Maesschalck helpt maandelijks als vrijwilliger in vluchtelingenkamp in Duinkerke

"Ik kan er niet mee leven voor mezelf dat het zo dicht aan mijn deur gebeurt en dat ik niets zou doen"

Huisarts Stéphanie De Maesschalck bezoekt als vrijwilliger een vluchtelingenkamp in Duinkerke en we zien haar ook aan het werk in het eerstelijnsgezondheidscentrum De Piramide in Menen.

Elke maand steekt professor De Maesschalck de grens over naar Frankrijk om hulp te bieden in het vluchtelingenkamp in Duinkerke, "als ze weten dat er een dokter is komen er altijd veel mensen".

Dr. De Maesschalck: "Ik kan niet anders dan het niet doen. Ik kan er niet mee leven, voor mezelf dat het zo dicht aan mijn deur gebeurt en dat ik niets zou doen."

Bij Dr. Aude Vanlander in Gent komt een patiënte op consultatie bij wie iets verdacht op de lever is gezien. Ze doet een robotoperatie bij haar om het weefsel te verwijderen en te laten onderzoeken.

"Het is zeer beangstigend hoe zo'n mini dingske ons volledig bij ons pietje kan hebben."

Dr. Sabine Maes brengt in het UZA een angstige patiënt onder narcose voor een oogoperatie. En kinderimmunoloog Prof. Haerynck krijgt de kleine Marcel op consultatie die naar haar werd doorverwezen door de kinderarts.

De laatste aflevering van Topdokters, maandag om 20u35 op Play4 en Goplay.be

Sophie Verheyen Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde