Tijger op het menu en dode zebra in huis
Een nieuwe week van Komen Eten brengt Evi uit Dilsen-Stokkem, Veerle uit Laarne, Dylan uit Schilde en Maurice uit Oostende samen rond de tafel voor een lekkere dosis gezelligheid en een sfeervol diner.
Evi uit Dilsen-Stokkem
Maandag 23 maart
Evi is 29 lentes jong en is overdag administratief bediende. Wanneer de zon achter de horizon verdwijnt, baat Evi een dancing uit voor 50-plussers. Ze is dus een gastvrouw in hart en nieren. Het is geen toeval dat Evi gezelligheid hoger in het vaandel draagt dan lekker eten en ze wil bewijzen dat iemand die niet kan koken, toch ook gemakkelijk kroketten kan maken. Echt veel ervaring kan Evi niet in de schaal werpen, aangezien ze in haar leven voorlopig tien keer heeft gekookt, waarvan drie keer om haar Komen Eten-recepten uit te proberen. Evi is van het rebelse type, want ze gebruikt bijvoorbeeld smeerkaas in plaats van mascarpone in haar tiramisu. De ex-finaliste van Miss Limburg is verzot op chips en dat zal ook de rest van de Komen Eten-week duidelijk worden. Vanavond kiest Evi voor oesters in de oven als voorgerecht, voor zeewolffilet als hoofdschotel en voor tiramisu met bosvruchten en warme apfelstrudel met een bolletje vanille-ijs als dessert.
Veerle uit Laarne
Dinsdag 24 maart
Veerle (45) is bediende en is zelf graag beginnen te koken onder invloed van het grote aanbod kookprogramma’s op televisie. Ze is natuurlijk fier dat ze nu in het bekendste van al die programma’s een hoofdrol kan spelen. Veerle geeft haar gasten alvast een waarschuwing mee, want als ze stress heeft, kan ze wel eens kortaf worden. Een gewaarschuwd gast, is er twee waard. Veerle vertoeft op professioneel niveau in een mannenwereld, want ze is actief in de bouwsector. Misschien is het daardoor dat ze op feestjes al graag eens een glas drinkt en dat ze die gewoonte moeiteloos doortrekt tot aan het fornuis. Ook haar menu staat te lezen op een wijnfles, al is lezen hier niet letterlijk te nemen. Veerle stelt haar lekkernijen immers op pictografische wijze voor. Vooral de beeltenis van een tijger, doet de fantasie van sommige gasten op hol slaan. Speciaal voor dit Komen Eten-avontuur schuift Veerle de gezinstafel aan de kant om plaats te maken voor een gezelligere tafel, waar ze haar gasten aan ontvangt.
Dylan uit Schilde
Woensdag 25 maart
Dylan (26) is accountmanager en kookt al sinds zijn 16de. Hij heeft Italiaanse roots en dat is duidelijk te merken aan Dylans menu. Zoals elke goeie Italiaan houdt Dylan van leuke en mooie dingen en daar is de villa waarin hij zijn gasten ontvangt een voorbeeld van. Op de vloer ligt een dode zebra, een overblijfsel van Dylans eerste levensjaren die hij in Afrika doorbracht. Dylan besteedt heel wat aandacht aan zijn lichaam en is graag ‘in good shape’. Om de kleur van dat lichaam een beetje bij te stellen af en toe, beschikt Dylan thuis over een Spray Tan Booth, kwestie van niet op de zon hoeven te wachten om er mooi bruin bij te lopen. In de tv-show van The Kardashians zag Dylan placemats die hij absoluut ook wilde hebben. Ondertussen is hij de trotse bezitter van dezelfde exemplaren en kunnen zijn gasten dus morsen ‘op z’n Kardashians’. Risico’s probeert Dylan te vermijden als het kan en de lasagnebladen maakt hij liever niet zelf, kwestie van het lot niet te veel te tarten. Als grote karaoke-fan kan Dylan natuurlijk niet anders dan een lied ten berde te brengen voor zijn gasten vanavond.
Maurice uit Oostende
Donderdag 26 maart
Maurice is 60 jaar jong en gepensioneerd. Hij woont in Oostende en is een grote fan van de zee en van alles wat ze te bieden heeft. Geen wonder dat er in Maurice’ menu hier en daar een vis opduikt. Ook de eettafel decoreert Maurice volledig in zeestijl, met bijhorende schelpen en zandkorrels. Zelfs het menu van vanavond stelt Maurice voor op een vissershoedje. Maurice was ook voor zijn beroep nauw verbonden met de zee, want hij was Oppermeester-chef bij de Marine. Daar heeft hij wellicht ook zijn gevoel voor orde en structuur aan over gehouden. Alles in de keuken van Maurice is gelabeld en geordend volgens ingrediënt. Maurice is een fervent aanhanger van de bekende leuze Carpe Diem, vrij vertaald door hem als ‘pluk de dag en de dames’. Maurice wordt aangetrokken tot vrouwelijk schoon, maar de vrouwtjes vallen ook voor Maurice. En dat heeft volgens hem allemaal te maken met de onmiskenbare aantrekkingskracht van een man in uniform.