Stress bij de bakkers! Welke twee juniors verlaten als eerste de  baktent?

Stress bij de bakkers! Welke twee juniors verlaten als eerste de baktent?

Dubbel bakplezier vanaf zaterdag 8 april op Play4 en GoPlay.

Acht nieuwe junior bakkers staan te popelen om hun keukenschorten aan te trekken en te strijden voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen. Ze vliegen er dan ook meteen in met een pittige dubbelaflevering. Kritische juryleden, zenuwachtige bakkers en een presentator die niks afweet van bakken… Met andere woorden de perfecte mix voor de start van het derde seizoen van Junior Bake Off Vlaanderen.

En dan klinkt het dubbele startschot. Hopelijk voelen de bakkers zich meteen thuis met het eerste thema ‘Home Sweet Home’. In de technische proef bakken ze hun familieleden in de vorm van cakepops. Een goed moment om het uiterlijk van mama, papa, broer of zus onder de loep te nemen. Volgens Thomas (12 jaar) was het handiger geweest als zijn ouders minder haar hadden. Voor Fien (14 jaar) moet het allemaal niet te strak: “mijn zus ziet er soms ook een beetje scheef uit.” En zo ontstaat er een bijzonder diverse en grote familie op de jurytafel!

Daarna mogen de bakkers aan de slag als bouwvakkers en bakken ze hun eigen droomhuis in koek. Eva (11 jaar) droomt van een kinderboerderij met veel dieren en bakt daarom een roze hoeve. Suzanne (12 jaar) is verzot op de natuur en maakt een huis met een groendak, voorzien van zonnepanelen. Stoere Sam (11 jaar) laat zijn fantasie de vrije loop en heeft een plan gemaakt voor de schuur die hij met zijn vrienden mag verbouwen tot clubhuis: het wordt een bmx-club.

In de tweede aflevering wordt het menens, want aan het eind van deze aflevering zullen er twee junior bakkers de tent moeten verlaten. Het thema van deze aflevering: Hemel en hel. Voor de technische proef gaan ze aan de slag met soezendeeg en staan ze meteen voor een duivels dilemma: bakken ze een religieuze in de vorm van een engel óf een duivel? Voor sommigen een hemels klusje, maar niet voor Suzanne (12): “De hel? Soezen maken!”

Als spektakelstuk maken de bakkers een hemeltaart of een heltaart. De keuze is aan hen. In ‘Team Hemel’ vinden we Merel (11), die de reuzendonut van haar dromen maakt. Philine (11) geniet van zeilen en bakt daarom een zomerse zeilboot. Voor Thomas (12) is de hemel op aarde Zwitserland en hij bakt een rolbiscuit die eruit ziet als een Zwitserse koe. Sam (11) bakt dan weer een hemelse skiberg mét zomerse smaken.

Aan de andere kant van de tent vinden we ‘Team Hel’ bestaande uit Suzanne (12), Eva (11), Fien (14) en Louise (15). Eva heeft snel last van wagenziekte en bakt daarom als spektakelstuk een Citroën busje met citroensmaak. Suzanne vindt een bezoek aan de tandarts verschrikkelijk en maakt een mierzoete, bloederige tandartstaart. Louise stikte ooit bijna in een champignon en moet er nu niets meer van hebben, daarom maakt ze een boomstam vol champignons. Voor Fien is op tijd komen een helse opdracht, dus bakt ze een griezelige klok.

Een helse beslissing voor de jury om op het einde van deze bakdag twee bakkers te kiezen waarvoor het hemelse bakavontuur hier al stopt. 

Junior Bake Off, zaterdag 8 april aflevering 1 en aflevering 2 om 20u15 op Play4 en GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde