Sprinkhanen, tiramisu van genot en moelleux-ontmaagding in Komen Eten
Stephanie uit Herzele trapt een nieuwe week van Komen Eten af. Afwegen doet ze niet, want Stephanie kookt liever op het gevoel. Koen uit Egenhoven zet de grote middelen in en Nathalie uit Sint-Lenaarts hoopt stiekem op een wielrenner in strakke uitrusting als gast. Vincent uit Pulle sluit de week af en maakt voor het eerst in zijn leven moelleux klaar.
Stephanie uit Herzele
Maandag 9 maart
Stephanie is 29 jaar jong en is logistiek medewerkster in een rusthuis. Haar zoon Shawn is Stephanies oogappel en die laat zich graag en vaak verwennen door zijn mama. Maar vandaag zal Stephanie toch vooral haar gasten moeten verwennen, wil ze het felbegeerde Komen Eten-mes in de wacht slepen. De verwenkuur die Stephanie in petto heeft start met een trio als voorgerecht. Eentje van tonijn om precies te zijn. Het nagerecht dat Stephanie serveert is tiramisu van genot, dus dat kan amper misgaan. Stephanie staat niet bekend om haar precisiewerk in de keuken. Grammetjes afwegen en exacte hoeveelheden toevoegen zijn niet aan haar besteed, want ze doet alles op het gevoel. Een romantische gedachte, maar de kans op een vergetelheid neemt natuurlijk toe. Hopelijk vergeet Stephanie geen belangrijke onderdelen toe te voegen aan haar menu. Zoals bijvoorbeeld de saus van haar hoofdgerecht.
Koen uit Egenhoven
Dinsdag 10 maart
Bedrijfsleider Koen is 50 jaar oud en heeft een passie voor golf en sport in het algemeen. Sommigen spreken zelfs van een ware sportverslaving bij Koen. Speciaal voor Komen Eten zet Koen de grote middelen in. Hij wil enkel koken met de beste producten en Koen haalt de hindefilet voor zijn hoofdgerecht bij een speciaalzaak. Koen krijgt in de keuken hulp van de niet meer zo onbekende Thermomix® en van de Big Green Egg®. Op dat groene ei rookt hij de zalm voor het voorgerecht. Als hapje kiest Koen niet voor het obligatoire stukje carpaccio of tomaat-mozzarella, maar wel voor sprinkhanen. Koens huis hangt vol kunstwerken van (voorlopig nog) onbekende grootmeesters. Het zijn immers Koen kinderen die erg creatief aan het werk zijn en die zorgden voor creaties aan de muren.
Nathalie uit Sint-Lenaarts
Woensdag 11 maart
Nathalie (31) is kelner en kan dus al aardig wat ervaring in de schaal werpen. Maar een goeie kelner maakt natuurlijk nog geen goeie kok, en Nathalie zal alles op alles moeten zetten, wil ze deze Komen Eten-week winnen. Ze houdt van wielrennen en dan vooral van de wielrenners zelf, “want mannen in strakke broekjes zonder onderbroek” laten haar hart sneller slaan. Al is haar grote idool Niels Albert ondertussen een ex-wielrenner. Maar ook haar kinderen hebben een speciale plaats op haar lichaam, getuige daarvan de tattoos met de namen van haar zonen Thibau en Mathiz. Aan Nathalies interieur merk je dat ze houdt van warmte en knusheid. De punten op sfeer en gezelligheid zouden dus geen probleem mogen zijn voor haar. Nathalie wil probeert de seizoenen altijd een beetje mee naar binnen te nemen en kleedt haar hele huis steevast aan in het juiste thema. Eikels, eekhoorns, paasbomen, konijnen, … Wanneer de juiste tijd van het jaar aanbreekt, past Nathalie haar interieur aan.
Vincent uit Pulle
Donderdag 12 maart
Accountmanager en voetballer Vincent (30) doet mee aan Komen Eten dankzij een ploegmaat die hem inschreef. Vincent geniet sinds kort van een eigen woning die grenst aan een bos. Omdat nog niet alles helemaal perfect is ingericht in dat nieuwe huis, is de tafeldekking vandaag bij Vincent behoorlijk basic. Hij kiest als voorgerecht voor een kreeft thermidor en gebruikt daarvoor diepgevroren Canadese kreeft. Maar weten alle gasten Vincents keuze voor diepvrieskreeft wel te appreciëren? Vincent is een improvisator in de keuken en dat zorgt geregeld voor verrassende combinaties. Als dessert kiest hij voor de Komen Eten-klassieker moelleux en dat is zoals iedereen wel weet een dessert dat je best een paar keer oefent vooraleer het voor echt is. Niet zo bij Vincent, want hij beleeft zijn moelleux-ontmaagding vanavond.