Skip to Content
Sporticonen Remco Evenepoel en Pieter Timmers nemen het als eerste tegen elkaar op in nieuw VIER-programma De Container Cup

Sporticonen Remco Evenepoel en Pieter Timmers nemen het als eerste tegen elkaar op in nieuw VIER-programma De Container Cup

Aflevering 1 op zondag 26 april, na De Mol en Café De Mol

Geen Olympische Spelen, geen Play-Offs, geen EK Voetbal en mogelijk ook geen Tour de France. De sportzomer is officieel dood, en daarom brengt VIER hem vanaf zondag 26 april naar de kijker toe met het nieuwe familieprogramma De Container Cup. Daarin nemen 30 Belgische topatleten en 10 Bekende Vlamingen het dagelijks tegen elkaar op in een even heroïsche als unieke zevenkamp. En dat doen ze allemaal in een metalen container van 12 op 2,2 meter, die tot bij hen gereden wordt. En zij krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel om over het hele parcours de beste tijd en score neer te zetten. Wie kroont zich uiteindelijk tot queen of king van de container? In de eerste aflevering is het aan Europees- en vice-wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel en zilveren medaillewinnaar Pieter Timmers.

Pedro Elias en Wesley Sonck als commentatoren

Story image

Wie sport zegt, zegt natuurlijk ook commentaar en daar zorgt niemand minder dan Pedro Elias voor, samen met ex-voetballer en Rode Duivel Wesley Sonck. Zij zullen de sportprestaties beoordelen en van de nodige omkadering voorzien.

De zevenkamp

In de zoektocht naar de meest complete sporter van het land staan er zeven uiterst compacte disciplines opgesteld waarop de crème de la crème van de Belgische topsport zich volledig moet smijten: 1,5 km lopen, een klimparcours met ‘monkey bars’ afleggen op pure armkracht, een golfbal zo ver mogelijk wegslaan, 1km roeien, 5 doelen raken met een biatlongeweer, zoveel mogelijk gewichtheffen op de bench press en 3 km fietsen. En eens hun glansprestatie geleverd is, krijgt een volgende atleet een kans in de volledig zweetvrij gemaakte en grondig ontsmette container. Een eerlijkere competitie bestaat er alvast niet, want in De Container Cup heeft iedereen thuisvoordeel.

Ook toppers zoals Thomas Briels, Toon Aerts, Tessa Wullaert, Victor Campenaerts, Fanny Lecluyse, Dirk Van Tichelt, Erik Van Looy Philippe Geubels wagen hun kans

Naast Timmers en Evenepoel geven komende week ook nog acht andere toppers het beste van zichzelf. De andere atleten worden later bekendgemaakt.

  • Maandag 27/4: Red Lions-aanvoerder Thomas Briels vs. veldrijder Toon Aert
  • Dinsdag 28/4: zwemster Fanny Lecluyse vs. haar partner en wielrenner Victor Campenaerts
  • Woensdag 29/4: judoka Dirk Van Tichelt vs. voetbalster Tessa Wullaert
  • Donderdag 30/4: Erik Van Looy vs. Philippe Geubels

De Container Cup
​Vanaf maandag 27 april, telkens van maandag tot donderdag op VIER en Play Sports
​De eerste aflevering start uitzonderlijk op zondag 26 april na De Mol en Café De Mol

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde