SPOILER - Dit is de winnaar van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024: “Dit is een hele leuke erkenning!”

SPOILER - Dit is de winnaar van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024: “Dit is een hele leuke erkenning!”

6 weken lang draaiden 10 gepassioneerde BV’s overuren in de MasterChef-keuken. Van topgerechten tot flopdishes, gedresseerd op een restaurantwaardig bord, afgekruid met peper, voldoende zout en geserveerd na veel bloed, zweet en tranen. Dat was Celebrity MasterChef Vlaanderen in een notendop. En nu kent Vlaanderen ook de winnaar: Olga Leyers. Naast de trofee en eeuwige roem, wint ze ook een fancy four-hands zessterrendiner van topchefs Viki Geunes en Tim Boury: “Ik wou winnen vanaf dat ik wist dat de prijs dat etentje was. I love it. We zijn maar hobbykoks en we staan maar thuis in de keuken, maar ons niveau is eigenlijk wel goed. Dit is een hele leuke erkenning om te krijgen.”

Olga haalde het uiteindelijk nipt van runner-up Titus: “Het is Olga echt volledig gegund, het was close. Ik ben echt heel blij voor haar. We hebben een heel mooi parcours gelopen, het was heel leuk, ik heb heel veel geleerd en ik ben hier graag geweest. Ik ben ook heel blij dat ik de wedstrijd tot het einde mocht uitlopen.”

De laatste aflevering startte eerst nog met een eliminatieproef tussen Daan en Serine. De bereiding van een eigen versie van de klassieker ‘Eggs Benedict’ betekende voor Serine jammer genoeg het einde van haar mooie kookavontuur. “We hebben twee zeer goed uitgevoerde gerechten gezien en geproefd en we hebben het heel erg lastig gehad. Het was zeer close, maar we hebben een iets verfijndere variant gezien bij Daan waar het bij Serine iets te grof en robuust was”, klonk het bij de driekoppige jury. Het harde verdict maakte heel wat emoties los bij Serine: “Het is echt kut. It’s over. Ik heb mijn best gedaan. Et voilà! Ik ben blij dat ik naar huis ga en weet dat alle kijkers nu weten dat shakshuka Tunesisch is.” Gelukkig konden Liesa Naert, Fatma Taspinar en Kawtar Ehlalouch de pijn toch nog wat verzachten: “Thank god dat zij er zijn. Het zijn ondertussen vriendinnen geworden, dus we gaan lekker samen chillen.” Voor Fatma kwam de uitschakeling van Serine wel als een verrassing: “Ik dacht dat Serine de boel ging winnen.”

Daarna werd de finale keihard op gang getrokken met als opdracht de bereiding van een tweegangenmenu. De verwachtingen waren torenhoog, zo hoog zelfs dat de jury twee extra gastjuryleden had uitgenodigd: driesterrenchefs Viki Geunes en Tim Boury. Dat zorgde meteen voor heel wat extra stress bij de kandidaten. En om het stressgehalte naar een nog hoger niveau te tillen dropte de jury nog een bommetje: na het eerste gerecht wordt er iemand naar de tribune gestuurd. Die bedenkelijke eer was weggelegd voor Daan, die niet kon overtuigen met zijn bereiding van coquilles met een mango-gembersapje, erwtenpuree en koraal van kroepoek. “Het mist enorm veel zout, peper en diepgang”, wist de jury. Ook bij Daan was de teleurstelling groot: “Ik was boos. Ik heb de jury niet eens meer aangekeken. Misschien denken mensen thuis: je stelt je aan, homofiel. Maar ik ben zo trots op mezelf. Brons is helemaal in de mode ook, dus I’m ok with brons.”

In de finale presenteerde Titus nog een makreelfilet met gekaramelliseerde venkel, macadamianotensaus, citroen en een yoghurtsaus als voorgerecht en een eendenborst met puree van knolselder, erwtjes en een rodewijnreductie als hoofdgerecht. Olga deed het met een lobster roll op een crumpet met selder, komkommer, een slaatje en gefrituurd eigeel en als hoofdplat oma’s blanquette de veau met kalfszwezerik, geglaceerde wortel ​ en zilveruitjes. “We hebben moderne, gedurfde voorgerechten gezien, maar brave hoofdgerechten gekregen”, oordeelde de jury. Uiteindelijk viel de keuze op Olga als winnaar van Celebrity MasterChef Vlaanderen 2024.

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde