Salsa, stoute spelletjes en... een huwelijksaanzoek in Komen Eten
3/10 - 6/10
Gunther (43) uit Tienen, trotse zaakvoerder van een eigen zaak in bouwmaterialen en doe-het-zelfartikelen, zet deze nieuwe Komen Eten-week in gang. Als gastheer is hij positief ingesteld: van het leven moet je volgens hem genieten. De 42-jarige Annelies uit Tollembeek is directeur van een basisschool, maar speelt zelf nog graag spelletjes. Bovenop haar menu schotelt ze het spel ‘Klikt het?’ voor, oorspronkelijk een braaf familiespel, maar door toedoen van Annelies’ Komen Eten-gasten binnenkort hoogstwaarschijnlijk vergezeld van een 16+-stempel. Antonella (37) uit Genk maakt van haar Italiaanse roots geen geheim. Haar vader was de kok in de familie en leerde haar hoe ze een geslaagd Italiaans menu op tafel moet toveren. Om al dit lekkers te laten zakken organiseert Antonella een salsa-initiatie voor haar gasten. De 33-jarige Andy uit Ledegem is geen kookwonder, want normaal zorgt zijn vriendin voor de dagelijkse kost. Voor Komen Eten wil Andy toch een inspanning leveren: zo wordt zijn hoofdgerecht vergezeld van kruiden die zijn zoontje zelf heeft geplukt in de tuin, en dat zorgt voor emotionele momenten. Maar echt emotioneel wordt het pas wanneer Andy zijn vriendin ten huwelijk vraagt…
Maandag 3 oktober
Gunther uit Tienen
Gunther (43) is de trotse zaakvoerder van een eigen zaak in bouwmaterialen en doe-het-zelfartikelen. Hij is geen baas die zich hele dagen in een bureau opsluit, integendeel zelfs. Gunther steekt graag de handen uit de mouwen en ook het vuile werk schuwt hij niet. De gastheer van vanavond is positief ingesteld: van het leven moet je volgens hem genieten. Voor al te kritische Komen Eten-gasten heeft hij een heftruck langs zijn huis staan. Bij te veel commentaar schiet hij ze met stoel en al een meter of tien in de lucht. Gasten zonder grote mond mogen vanavond gegratineerde oesters met champagnesaus, entrecote van Schotse Black Angus en tartufo verwachten. Dat laatste is een Italiaans dessert, en één van Gunthers gasten vanavond is een rasechte Italiaanse. Misschien komt die heftruck vanavond toch nog van pas…
Dinsdag 4 oktober
Annelies uit Tollembeek
Annelies is 42 en na deze Komen Eten-week ongetwijfeld de bekendste inwoner van Tollembeek. Voorlopig is dat nog Urbanus, de godfather van de Vlaamse comedy en de grappigste grijsaard van heel het Pajottenland. Hij heeft daarom een standbeeld gekregen op een of andere parking in Tollembeek, en aan dat beeld spreekt Annelies graag af met man-, zoon- en dochterlief. Sinds kort is Annelies directeur van een basisschool en op die manier natuurlijk de mama van heel veel kindjes. Ze noemt zichzelf lief en geduldig, maar als de emmer vol is, dan zou ze wel eens kunnen ontploffen. De boodschap die Annelies vanavond in Komen Eten wil meegeven is simpel maar ook heel mooi: ‘mensen moet je graag zien’. Haar gerechten zijn paprikasoep, lasagne en een dessert dat ze zelf niet lust, en als klap op de vuurpijl spelen ze samen ‘Klikt het?’, oorspronkelijk een braaf familiespel, maar door toedoen van Annelies’ Komen Eten-gasten krijgt het binnenkort een 16+-stempel.
Woensdag 5 oktober
Antonella uit Genk
De 37-jarige Antonella maakt van haar Italiaanse roots geen geheim. Dat zou haar ook niet lukken: ze heeft een Italiaanse naam, ze woont in Genk, de Italiaanse hoofdstad buiten Italië, en als ze samenkomt met familie en vrienden kun je dat kilometers verder nog altijd horen. Antonella’s vader was de kok in de familie, van hem heeft ze geleerd hoe ze al dat lekkers op tafel moet toveren. Haar menukaart presenteert ze op een handgemaakte keukenschort uit Sicilië. Als voorgerecht serveert ze antipasto misto in petto: een bordje vol Italiaans lekkers: ham, meloen, inktvis en nog zoveel meer. Het hoofdgerecht is cavatelli met saffraan, venusschelpen, mosseltjes en erwten en het nagerecht is limoensorbet met limoncello. En om al dat lekkers te laten zakken organiseert Antonella een salsa-initiatie voor haar gasten.
Donderdag 6 oktober
Andy uit Ledegem
Andy (33) uit Ledegem werkt als binnenhuisafwerker. Koken doet hij niet zo vaak en ook niet zo bijzonder graag. Hij rijdt naar eigen zeggen liever met de moto dan in de keuken te staan. Normaal kookt zijn vriendin, maar voor Komen Eten wil Andy toch een inspanning leveren. Gelukkig heeft diezelfde vriendin een uitgebreid stappenplan op de keukenkasten aangebracht, zodat de avond zonder al te veel stress kan verlopen. Andy heeft vele kwaliteiten, maar time management hoort daar niet bij. Zijn tafel is dan ook niet helemaal gedekt wanneer zijn gasten arriveren. Gelukkig helpen ze hem met een glimlach verder, zodat ze alsnog aan een proper gedekte tafel kunnen aanschuiven. Lang blijven ze daar niet zitten, want tijdens het maken van zijn hoofdgerecht nodigt Andy zijn gasten uit om bij hem in de keuken te komen zitten. Da’s veel gezelliger, en zo kan hij hen stiekem nog wat goede raad vragen. Bij het hoofdgerecht horen er trouwens kruiden die het zoontje van Andy zelf heeft geplukt in de tuin, en dat zorgt voor emotionele momenten. Maar echt emotioneel wordt het pas wanneer Andy zijn vriendin ten huwelijk vraagt…