Skip to Content
Rik Verheye was vroeger model: “Ik ben erin geluisd door mijn peter.”

Rik Verheye was vroeger model: “Ik ben erin geluisd door mijn peter.”

Laatste aflevering Opvoeden Doe Je Zo op donderdag 22 oktober om 20.35 op VIER

Morgen, in de laatste aflevering van Opvoeden Doe Je Zo, proberen Margriet Hermans, Flor Decleir, Elodie Ouedraogo en Rik Verheye zoveel mogelijk kindergeld te verzamelen voor de 8-jarige Stan en de 9-jarige Lilou. Wanneer de twee hun nieuwe ouders leren kennen, komen ze enkele geheimen te weten. Zo blijkt Rik Verheye nog model te zijn geweest voor een reclamecampagne van ‘Smarties’: “Ik ben er ooit ingeluisd. Mijn peter deed reclamefotografie en op een bepaald moment was hij op zoek naar een kind met een hele dikke kop en met een grote spleet tussen zijn grote tanden. En dat was ik. Ik ben dan 1 jaar lang de mascotte geweest van Smarties. Ik heb er wel 10.000 frank aan verdiend (lacht).”

Er komt een moment waarop drugs het pad zullen kruisen van Stan en Lilou. Om hen daarop voor te bereiden, krijgen ze een snelcursus in het herkennen van de verschillende soorten. En een typisch doorsnee Vlaams gezin gaat al eens graag op reis in la douce France en daar horen natuurlijk ook de typische Franse termen bij zoals bijvoorbeeld een péage. Het is aan de ouders om hun kinderen nu al een aardig woordje Frans bij te leren. Verder schotelt Pedro hen het dilemma van de week voor: mag je kind een kind terugslaan?

Stan uit Gavere (8)

Story image

Stan is 8 jaar en woont in Gavere. Hij is allergisch aan appels en komkommers en weet heel veel over wolven. Wat er beter kan aan zijn huidige ouders: “Mama moet leren niet bang te zijn van clowns en slangen en papa snurkt teveel in mijn oren.”

Lilou uit Brugge (9)

Story image

Lilou is 9 jaar en woont in Brugge. Ze heeft een heel dierenrijk aan knuffels en kan niet tegen een stinkende adem of smakken. Wat er beter kan aan haar mama: “Mama verandert soms in een stresskip en dan begint ze te kakelen.”

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (Play Media met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde