Skip to Content
Prof. van Renterghem plaats een kunstmatige blaassluitspier bij man met incontinentieproblemen

Prof. van Renterghem plaats een kunstmatige blaassluitspier bij man met incontinentieproblemen

Vanaf maandag laat ook hypochonder Pedro Elias zich screenen door verschillende Topdokters in de podcast Topdokters - Patiënt Pedro

In het ziekenhuis Inkendaal werkt dr. Erika Peeters al 22 jaar als neuroloog en revalidatiearts. In de vierde aflevering van Topdokters leren we haar beter kennen. Ze begeleidt maandenlang patiënten met een niet aangeboren hersenletsel. Samen met haar team leert ze patiënten opnieuw functioneren in het dagelijkse leven. Zo leren we Ann kennen, een vrouw die een lang revalidatietraject moet afleggen na een ernstig hersenletsel door een val met de fiets.

Dr. Erika Peeters: "Het feit dat je 's morgens kan opstaan en dat je het uit eigen beweging kan doen, je beseft maar wat een geschenk het is als je ziet hoe het van de ene op de andere moment kan wegvallen."

In Hasselt zien we uroloog Prof. van Renterghem een ingreep uitvoeren bij een oudere patiënt met een incontinentieprobleem, hij plaatst bij hem een kunstmatige blaassluitspier.

Prof. van Renterghem: "We zitten meestal tussen de benen van de patiënten en we zijn bezig met urine, niet zo clean, maar een uroloog vond ik toch altijd wel een chic beroep."

En Dr. Aude Vanlander krijgt in Gent een Nederlandse patiënt over de vloer die werd doorverwezen wegens een tumor in de buik. Onderzoek moet uitwijzen of ze hem nog kan opereren of niet.

Podcast Topdokters - Patiënt Pedro gaat van start nu maandag

In de eerste aflevering van de podcast Topdokters Patiënt Pedro, gaat Pedro naar dr. Alex Mottrie voor een prostaatonderzoek. Het kan nooit kwaad om dit toch even preventief te laten checken, want daar hadden zowel zijn vader, de vader van zijn vader, als de vader van de vader van zijn vader last van.

Dr. Alex Mottrie: "Meestal vraag ik aan mensen of ze nog een naam in de sneeuw kunnen schrijven of over een beek kunnen plassen."

Er staat hem een rectaal onderzoek en een check van de nieren te wachten, en dan toch maar even naar de voorhuid laten kijken ook. Pedro: 'Binnengaan voor een prostaatonderzoek en buitengaan met een afspraak voor een besnijdenis, waarom kan er bij mij nooit iets normaal verlopen?'

Topdokters, elke maandag om 20u35 op Play4 en Goplay.be

Sophie Verheyen Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde