Skip to Content
Prof. Marc Gewillig - “Ik probeer mijn patiënten te behandelen zoals ik zelf zou willen dat mijn kinderen behandeld worden. De lat ligt dus hoog.”

Prof. Marc Gewillig - “Ik probeer mijn patiënten te behandelen zoals ik zelf zou willen dat mijn kinderen behandeld worden. De lat ligt dus hoog.”

Kindercardiologie van de bovenste plank in aflevering 9 van Topdokters op maandag 25 maart om 20.35 op VIER

In de negende aflevering van Topdokters volgt kindercardioloog prof. Marc Gewillig een pasgeboren baby op met een ernstige hartafwijking. Voor een open hartoperatie is het nog veel te vroeg, dus om tijd te winnen probeert prof. Gewillig de longslagader alvast via de lies breder te maken zodat er opnieuw voldoende bloed naar de longen kan gaan: “Als hij 100 jaar geleden geboren zou zijn, dan ging hij binnen drie of vier jaar op een verschrikkelijke manier dood.”

Story image

Prof. Gewillig speelt mee in de wereldtop van zijn discipline en gaat daarom regelmatig naar medische congressen overal ter wereld. Dit keer trekt hij naar Bahrein waar hij live een chirurgische ingreep zal becommentariëren voor heel wat befaamde kindercardiologen en -chirurgen.

Dr. Vandenbroucke - “Ik zeg altijd: ‘TLC’ is het beste medicijn. Tender, Love and Care. Het zijn niet altijd de pilletjes die mensen beter maken.”
Story image

Dr. Vandenbroucke is geriater in het AZ Damiaan in Oostende. Door de vergrijzing aan de kust werkt ze op één van de grootste afdelingen van België. Dit keer ziet ze een patiënt met verschillende klachten: hij heeft last van verstopte slagaders in het been en een longontsteking. De gezondheid van de man gaat snel achteruit ... 

Story image

Prof. Swennen is aangezichtschirurg in het AZ Sint-Jan in Brugge en naast functionele ingrepen voert hij ook esthetische chirurgie uit. Een vrouw komt bij hem op consultatie voor een halslift: “De typische patiënt wil er graag beter, frisser en minder moe uitzien, maar eigenlijk mag niemand gezien hebben dat ze geopereerd zijn of dat er iets gedaan is. Dat zien we vaak.”

Topdokters - elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde