Skip to Content
Prof. Decaestecker - "Ik las liever mijn wiskundeboeken dan de Bijbel."

Prof. Decaestecker - "Ik las liever mijn wiskundeboeken dan de Bijbel."

In UZ Gent begint de 38-jarige roboturoloog Karel Decaestecker morgen aan zijn eerste werkdag als 'professor' Decaestecker in de derde aflevering van Topdokters. Hij is gespecialiseerd in het behandelen van nier- en blaastumoren met robotchirurgie. Vandaag ziet hij een man met blaaskanker. Tijdens een lange en complexe robotoperatie zal hij uit een stuk dunne darm een vervangblaas maken. 

Voor prof. Decaestecker was het niet evident om chirurg te worden: “Mijn ouders waren getuigen van Jehova en ze wilden mijn studies niet ondersteunen. Ze wilden liever dat ik een simpele job zou doen om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het verkondigen van dat geloof, maar ik las liever mijn wiskundeboeken dan de Bijbel."

Prof. Gewillig - “Tijdens een katheterisatie kan altijd alles foutlopen, inclusief doodgaan.”

Professor Marc Gewillig is een wereldautoriteit in de kindercardiologie. In het UZ Leuven behandelt hij baby’s en kinderen met complexe aangeboren hartafwijkingen. Hij volgt een peuter op met een vernauwing van de longslagader. Prof. Gewillig zal via een delicate ingreep langs de lies de ader proberen te verbreden.

Prof. Swennen - “Ik denk dat ik soms tot op het maniakale af perfectionistisch ben.”

Prof. Gwen Swennen is een gerenommeerd aangezichtschriurg. Hij kreeg zijn opleiding in Duitsland en werkt nu in het AZ Sint-Jan in Brugge. Hij ziet een jongeman, die een stukje glas in het gezicht kreeg. Prof. Swennen gebruikt een chirurgisch navigatiesysteem om de moeilijk te vinden glasscherf op te sporen en te verwijderen.

Topdokters - Elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde