Skip to Content
Prof. Bellemans opereert collega-Topdokter dr. Stockx

Prof. Bellemans opereert collega-Topdokter dr. Stockx

“Dit is het zwaarste letsel dat je kan hebben aan je knie.”

In de elfde aflevering laten de negen Topdokters van dit seizoen voor een laatste keer in hun hoofd en hart kijken. Voor knie- en sportchirurg prof. Johan Bellemans staat er nog een erg belangrijke ingreep gepland en niet zomaar één: interventieradioloog en naaste collega dr. Luc Stockx is vanuit Zuid-Tirol met spoed overgebracht naar het Ziekenhuis Oost-Limburg. Zijn knie is volledig verbrijzeld na een zwaar skiongeval en hij moet zo snel mogelijk onder het mes. “Dit is het zwaarste letsel dat je aan je knie kan hebben. Eigenlijk zien we dit soort letsels alleen maar bij het skiën of bij een zwaar motorongeval”, weet prof. Bellemans.

Prof. Bellemans - “Mijn kinderen mochten van mij niet skiën, omdat ik veel te veel drama’s zie.”

Prof. Bellemans moet de versplinterde knie opnieuw zien te reconstrueren met bouten, schroeven en plaatjes, maar dat blijkt geen sinecure: “Iemand uit uw naaste omgeving opereren is altijd stresserend, omdat je weet dat je hem de rest van je leven nog dagelijks gaat tegenkomen. Als de operatie dan niet goed is, word je elke keer opnieuw geconfronteerd met je tekortkomingen als dokter en dat wil je niet meemaken.

Verder geven de Topdokters ook nog antwoorden op een aantal prangende vragen. Willen de dokters nog een andere droomjob? Luisteren ze graag naar muziek tijdens hun operaties? Wat is de functie van een witte doktersjas? En wie gaf ooit chemotherapie aan zijn eigen kat?

Topdokters - Elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde