Skip to Content
Prof. Bellemans op oefenstage met Belgische Olympische atleten in Topdokters

Prof. Bellemans op oefenstage met Belgische Olympische atleten in Topdokters

“Ik ben altijd op zoek naar goud.”

Gerenommeerd kniechirurg professor Johan Bellemans werkt al jaren in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Hij geniet internationale erkenning voor zijn kennis over het kniegewricht, ontdekte enkele jaren geleden een cruciaal ligament in de knie en verrichte baanbrekende research op vlak van kunstknieën. Naast kniechirug is Prof. Bellemans ook sportarts van het BOIC. Hij vertrekt in de zevende aflevering van Topdokters – op maandag 11 maart - met de Belgische Olympische atleten op oefenstage naar Lanzarote. Hij begeleidt er onder andere zeilster Emma Plasschaert, die door het zware seizoen een overbelaste knie heeft.

Story image

Met de zeilers heeft prof. Bellemans een speciale band, want in 1992 nam hij met zijn broer als zeiler deel aan de Olympische Spelen in Barcelona: “Ik vind zeilen een fantastische sport. Als kind wilde ik maar één ding: naar de Olympische Spelen gaan. De rest was van secundair belang. Geneeskunde kwam toen op de 2e plaats.” Terug in het ZOL in Genk opereert prof. Bellemans een patiënte, wiens knieprothese vervangen moet worden.

Prof. Bellemans - “Waarom ik doe wat ik doe? Dat is heel simpel: omdat ik de beste wil zijn in dit domein. Als ik denk dat er vandaag iemand beter is dan ikzelf, dan rijd ik er morgen naartoe om te vragen wat hij beter doet, want daar zou ik absoluut niet mee kunnen leven.”
Story image

Kindercardioloog Prof. Marc Gewillig van het UZ Leuven krijgt dit keer een zwaar dossier te verwerken van een baby uit Nederland met een ernstige hartafwijking. De ouders willen graag een verdere behandeling in UZ Leuven en Prof. Gewillig moet een moeilijke keuze maken ...

Prof. Gewillig – “Dit is geen operatie, dit is een executie.”
Story image

Prof. Frank Plasschaert is kinderorthopedist in UZ Gent en AZ Sint-Jan in Brugge. Hij voert een botox-behandeling uit bij een kind met motorische problemen. “Als kinderen lichamelijk heel beperkt zijn, dan wordt dat blijkbaar automatisch geassocieerd met een lage graad van intelligentie en dat is fout. Veel van die mensen zijn verstandig en zitten eigenlijk een beetje gevangen in de motoriek van hun eigen lichaam, maar functioneren voor de rest perfect”, weet prof. Plasschaert.

Topdokters - Elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde