Skip to Content
Politie doorzoekt studio Cooke&Verhulst voor komst misdaadjournalist John van den Heuvel vanavond.

Politie doorzoekt studio Cooke&Verhulst voor komst misdaadjournalist John van den Heuvel vanavond.

De Cooke & Verhulst Show vanavond om 21u35 op Play4.

Voor de komst vanavond van misdaadjournalist John van den Heuvel voerde de politie een sweeping uit in de studio van De Cooke & Verhulst Show. De sweeping gebeurde deze namiddag in de studio in Schelle door twee politiehonden en zes agenten van de federale en Nederlandse politiediensten.

Ook voor de opnames van vanavond worden extra veiligheidsmaatregels genomen en zal er politiebewaking aanwezig zijn.

Van den Heuvel was 30 jaar erg bevriend met Peter R. de Vries, maar die eindigde toen De Vries vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces werd.

Het zit John van den Heuvel nog steeds dwars dat hij zijn ruzie met Peter R. de Vries niet meer goed heeft kunnen maken. Van den Heuvel en De Vries zagen elkaar één week voor de aanslag voor het laatst in de studio van RTL Boulevard. Ze keurden elkaar toen geen blik waardig. Dat de ruzie nu voor altijd onuitgesproken zal blijven, vindt Van den Heuvel lastig. “We zijn ingehaald door de verschrikkelijke gebeurtenis.”

De Vries overleed op 15 juli op 64-jarige leeftijd nadat hij een week eerder in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. Zelf heeft Van den Heuvel strenge beveiliging omdat hij al jaren wordt bedreigd.

Maar kort na het overlijden van zijn collega werd het gevoel om er definitief mee te stoppen steeds sterker en vroeg Van den Heuvel zich vaak af of hij wel moest doorgaan met zijn werk. ,,Daarna realiseer je je toch wel, als je nu het bijltje erbij neergooit dan is eigenlijk alles voor niets geweest, en hebben ze ook nog eens hun zin. Die lol gun ik ze niet. We gaan, ik wil niet zeggen vrolijk door, we gaan wel door.”

Vanavond, 8/09 De Cooke & Verhulst Show om 21u35 op Play4 . Samen met Frank Lammers, Goedele Wachters en de zeventigste verjaardag van Corry Konings.

Morgen, donderdag 9/09: Niels Destadsbader, Erik Van Looy, Viktor Verhulst en Monica Geuze.

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde