Skip to Content
Play4-reeks Grond wint 3 Ensors: 'Beste TV-serie', 'Beste scenario' en Yassine Ouaich voor 'Beste acteerprestatie in een hoofdrol'

Play4-reeks Grond wint 3 Ensors: 'Beste TV-serie', 'Beste scenario' en Yassine Ouaich voor 'Beste acteerprestatie in een hoofdrol'

Play4 viel zaterdagavond 12 maart in de prijzen op de Ensors, de belangrijkste prijzen voor Vlaamse film en televisieseries. De Marrokaans-Belgische begrafenisondernemers van de fictiereeks Grond verzilverden maar liefst 3 Ensors.

De Play4-reeks Grond behaalde de Ensor voor 'Beste Tv-serie'. Ook het scenario van de hand van Wannes Capelle, Zouzou Ben Chikha en Dries Heyneman werd gesmaakt - zij behaalden de Ensor van 'Beste Scenario'. Yassine Ouaich nam de rol van Ismael of 'Smile' op zich, ook hij ging naar huis met een Ensor voor 'Beste acteerprestatie in een hoofdrol'.

Eerder deze week viel Play4 nog in de prijzen: zo won de GoPlay-serie wtFock de Jamie award voor beste online fictie en Supercontent won een Jamie voor beste comedy.

Story image

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ismael (Yassine Ouaich) – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans namen de regie van Grond op zich. Grond kon voor het script rekenen op Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman.

De reeks Grond was te zien in het najaar van 2021 op Play4 en is beschikbaar op GoPlay.be.

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde