Play4-programma Boris genomineerd voor prestigieuze Rockie Award!

Play4-programma Boris genomineerd voor prestigieuze Rockie Award!

Boris weet ook over de landsgrenzen heen een gevoelige snaar te raken

Heuglijk nieuws! Na de vele nationale prijzen, maakt Boris nu ook kans op een internationale prijs. Het Play4-programma is genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Docuseries. Dat werd zopas aangekondigd door het BANFF World Media Festival. Boris kreeg een prominente plaats in heel wat eindejaarslijstjes, en won onder andere de Ha! van Humo en een Kastaar! voor beste nieuwe programma. Nu maakt Boris dus ook kans op een internationale Rocky Award.

​Het prestigieuze festival – dat ook wel ‘de Olympische Spelen van de televisie’ wordt genoemd - reikt jaarlijks de Rockie Awards uit in Banff, in de Canadese Rocky Mountains. Het festival erkent en bekroont uitmuntendheid in wereldwijde televisie en digitale media. Een jury die uit een panel van meer dan 150 professionals uit de internationale industrie bestaat, duidt op 11 juni de winnaars aan.

Annick Bongers, programmadirecteur Play Media: "Dit is fantastisch nieuws. Boris is een uniek programma met veel impact, en van een bijzondere schoonheid. Op geen enkel programma kregen we zoveel reacties. Met deze nominatie voor een Rockie Award werd Boris ook door de top van de internationale industrie opgemerkt, en dat doet ontzettend veel plezier. Ik ben enorm trots op Jeroom en het hele team, zij zorgden voor een staaltje authentieke en integere televisie, televisie die ook buiten de landsgrenzen duidelijk een gevoelige snaar raakte."

In Boris maakt Jeroom samen met zijn twee goede vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper een roadtrip door Canada, in een iets te grote camper. Het doel van de reis: naar het mooiste plekje van Canada trekken om daar de as van Jeroom z'n broer Boris uit te strooien. 22 dagen lang draagt Jeroom zijn broer door het land van zijn dromen. Ondanks het emotionele verhaal over het afscheid van Jerooms broer, is Boris een ode aan het leven, het verhaal van drie mensen die ondanks hun emotionele bagage de reis van hun leven beleven in één van de mooiste landen ter wereld. 

Boris werd enorm warm onthaald door pers en publiek als ‘intense en aangrijpende televisie’, ‘het perfecte evenwicht tussen humor en ontroering’ en ‘een van de ontroerendste docureeksen van het jaar’. ​

Boris is een productie van Woestijnvis en is nog steeds te bekijken op GoPlay.

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde