Skip to Content
Play4 opent de Klopjacht op 18 oktober: 12 Vlamingen op de vlucht, opgejaagd door topspeurders

Play4 opent de Klopjacht op 18 oktober: 12 Vlamingen op de vlucht, opgejaagd door topspeurders

"Ze zijn hier met onze voeten aan het spelen."

Play4 brengt vanaf maandag 18 oktober het razendspannende en gloednieuwe Klopjacht: in een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Axel Daeseleire stuurt 12 kandidaten op de vlucht, en kijkt tegelijk mee over de schouders van het opsporingsteam. Onbekende Vlamingen worden 17 dagen lang opgejaagd wild: wie slaagt erin uit handen van de topspeurders te blijven?

Kan je in België van de ene op de andere dag van de radar te verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten in een land waar alles gezien wordt?

Een speciaal voor het programma opgericht opsporingsteam onder leiding van hoofdinspecteur Danny Kampers doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. De voortvluchtige kandidaten krijgen in Klopjacht het profiel van high priority voortvluchtigen, en de speurders in het programma zijn daarom onderworpen aan dezelfde regels als tijdens een echt onderzoek naar een high priority voortvluchtige.

Het aftappen van telefoongesprekken, social media updates, bankkaarten traceren, het bekijken van bewakingscamerabeelden en internetactiviteiten in kaart brengen: een arsenaal aan middelen wordt ingezet om de voortvluchtigen in te rekenen.

17 dagen lang wordt de groep kandidaten opgejaagd wild. Slaagt iemand erin om 17 dagen lang, 400 uur, onder de radar en uit handen van de speurders te blijven? Wie er na 17 dagen in slaagt om niet gepakt te worden, wint Klopjacht.

Het speurteam

Operationeel leider Danny Kampers

Danny is een opsporingsexpert met 26 jaar politie-ervaring op de teller. De rode draad doorheen zijn loopbaan is doorgedreven recherchewerk. Eerst bij de lokale politie en de voorbije tien jaar bij de Federale Gerechtelijke Politie waar hij belast is met de aanpak van georganiseerde criminaliteit en complexe onderzoeken. Het werken onder uiterst bijzondere omstandigheden, en het presteren in stresssituaties, is hem niet onbekend en kan een plus zijn bij het opsporen van onze voortvluchtigen.

Story image

Tactisch rechercheur Werner De Schepper

Werner heeft al 27 jaar ervaring bij de politie. Hij heeft de graad van 1ste hoofdinspecteur en is een vat vol ervaring. Werner is ook teamleider geweest van een lokale arrestatie-eenheid die zich bezighield met moeilijke en gevaarlijke interventies. Daarnaast heeft hij ervaring in het bestrijden van onder andere straatcriminaliteit, illegale tewerkstelling en mensenhandel. Nu bestaat zijn job vooral uit het aansturen van drugsgerelateerde onderzoeken.

Story image

Tactisch rechercheur Charlotte Van Roosbroeck

Na haar studie Criminologie ging Charlotte aan de slag als interventiemedewerker bij politiezone Antwerpen. Daarna bouwde ze 5 jaar ervaring op bij de recherche en schopte ze het tot politiecommissaris. Charlotte staat sterk in haar schoenen en weet haar vrouwtje te staan in het mannenbastion dat de politie nog steeds is. In Klopjacht neemt ze samen met Werner de rol van tactisch rechercheur op zich. Als tandem vormen ze de rechterhand van Danny.

Story image

Profiler Ann Maes

Ann is klinisch psychologe van opleiding en volgde daarnaast nog een opleiding tot militair officier bij Defensie. Ze is analytisch heel sterk, kan mensen goed inschatten en betekenis geven aan hun gedrag.  Waar gaan de voortvluchtigen naar toe, liegen de mensen tijdens hun verhoor of vertellen ze net de waarheid, … is een koud kunstje voor Ann.

Story image

IT-specialist Tim Cools

IT-specialist Tim startte zijn carrière bij politiezone HEKLA en werkte daarna 8 jaar voor de Federale Gerechtelijke Politie. Hij zat op de dienst Internet Investigations, Digital Forensics en werkte ook voor het Tactisch Team. Momenteel is hij cybersecurity consultant voor een IT-bedrijf.

Story image

IT-Specialist Steven De Munter

Steven heeft een totale politiecarrière van 22 jaar en meer dan 15 jaar ervaring bij de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie. Hij schopte het tot hoofdinspecteur en Open Source Intelligence (OSINT) specialist, deed onderzoek naar cybercriminaliteit en leidde een team van forensische onderzoekers. Hij werkte samen met binnen- en buitenlandse politiediensten in de strijd tegen terrorisme en andere criminele activiteiten via het darkweb. Momenteel werkt hij als privacy & security consultant.

Story image

De mobiele speurders

Guy & Jeremy

Story image

Guy werkt al 15 jaar in de anti-overvalbrigade van een Brusselse zone en Jeremy maakt deel uit van een bijstandseenheid gespecialiseerd in het opsporen van geseinde personen.

Katleen & Lieven

Story image

Katleen werkt 10 jaar als officier bij Defensie met al 3 buitenlandse opdrachten achter de rug en Lieven ruilde na 10 jaar Defensie zijn job in voor een job als veiligheidsagent bij privéfirma’s.

Kris & Quinten

Story image

Kris was jarenlang actief als undercoveragent in de meest sinistere milieus om drugs-en moordzaken op te lossen. Quinten was bij Defensie al verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe F16-luchthaven.

Researchers Nina, Bart & Jules

Nina, Bart en Jules zijn de researchers van het hoofdkwartier. Zij bijten zich vast in de dossiers en zorgen voor essentiële ondersteuning aan de tactische rechercheurs.

Story image

Klopjacht - Vanaf 18 oktober, elke maandag om 20u35 op Play4

Barbara Salomon Persmanager Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde