Pavlava nachtmerrie in Bake Off: “Twintig keer thuis geoefend, maar nu bak ik een monster! Ik ben woedend!”
Taartweek in Bake Off. De negen overgebleven bakkers worden op de proef gesteld met een onbekende taart: een medovik. Dat is een Russische honingtaart die het in Moskou doet donderen.
“I’m Scottish! Not Russisch (sic)” roept de Schotse Peter Slight wanneer hij het opzettelijk onvolledige recept leest. Niet alleen paniek bij Sara omwille van het moeilijke recept, maar ook omdat ze in haar vingers snijdt. Het bloed gutst eruit en in paniek draait ze zich weg van haar eigen hand. “Ik heb een fobie voor bloed,” kreunt ze wanneer de EHBO’er haar snijwonde behandelt.
De derde opdracht van de week is een spectaculaire pavlova. Een heerlijk luchtig stapel van zachtgebakken meringue.
Peter maakt een eerbetoon aan zijn overleden vader en heeft daarom een bijzondere fles whiskey meegebracht. Van die ene fles dronken ze twee jaar geleden hun laatste glas samen. “Alles wat ik ben en wat ik doe, komt door mijn papa. Die geur van die whiskey is heel emotioneel voor mij,” vertelt hij met haperende stem.
Bij andere bakkers gaat het er heviger aan toe. Er wordt gesakkerd en gevloekt, gezucht en gezwoegd. Philips pavlova zakt in als een pannenkoek en bij Jalines zwelt het gebak dramatisch op. “Ik heb die twintig keer thuis gemaakt, maar hier mislukt hij. Zo lelijk, een monster! Ik ben woedend!”
“Dit is een pavlova nightmare!” vat Lorentia samen.
Wiens mislukte pavlova is voldoende voor een vroege exit? En wie mag zichzelf deze week Beste Bakker noemen?
Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.
Tania Berkovitch