Skip to Content
Paniek en stress bij de bakkers: uitslaande vlammen in de Bake Off ovens

Paniek en stress bij de bakkers: uitslaande vlammen in de Bake Off ovens

Bake Off Vlaanderen is terug, en dat al voor de derde keer. Het recept is bekend, beproefd en bemind: een witte tent, ​ tien dappere thuisbakkers en Wim Opbrouck die de bakkers een peperkoekenhart onder de riem steekt. Ook foodhistorica en culinair auteur Regula Ysewijn en toppatissier en hofleverancier Herman Van Dender brengen opnieuw hun getrainde smaakpapillen naar de tent.

De thuisbakkers zijn opgewonden om voor de eerste keer te bakken in de befaamde tent. Sommigen zijn zelfs bloednerveus. En die zenuwen zorgen meteen voor vonken. De Venezolaanse Patricia zet haar oven in vuur en vlam en Wim Opbrouck schiet haar wapperend tussen de grijze wolken te hulp. “De vuurmensen moeten komen!” roept Patricia die een bakplaat verkoolde kokosschilfers in het gazon keilt.

​Met zijn 61 jaar is Jan de oudste bakker van het gezelschap. Hij werkt als ruimtevaartingenieur maar een gebakken plaatkoek in elkaar steken blijkt vandaag de échte uitdaging. Intens vloekend gaat hij het gevecht aan met zijn oven en zijn gebak.

​Om de bakkers wat beter te leren kennen, vraagt de jury hen een selfiekoek te bakken in 3D. Maar zonder filters om foutjes weg te werken komen de eerste valkuilen piepen: uitgelopen icing, verbrande koeken, koeken met een hoek af... Al is dat bij de 42-jarige Trien net de bedoeling. Zij bakt naar eigen zeggen het liefst chaotisch, maar is dat een stijl die de jury kan smaken?

​Op het einde van de aflevering kroont de jury een deelnemer tot Beste Bakker. Een andere bakker moet al in week één de tent al verlaten.

Kijkers houd u klaar, en kijken maar!

Bake Off Vlaanderen, vanaf morgen elke woensdag om 20u35 op VIER.

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Tania Berkovitch Persmanager Ad Interim Play4

 

 


 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde