Over de bloemetjes en een grote West-Vlaamse bij in de halve finale van Junior Bake Off

Over de bloemetjes en een grote West-Vlaamse bij in de halve finale van Junior Bake Off

Dolle beestenboel in Junior Bake Off, zaterdag om 20u10 op Play4 en op GoPlay.

Het is de halve finale van Junior Bake Off en er strijden nog vier jonge bakkers voor een plekje in de finale. De juniors maken zich klaar voor een beestige strijd, want het is dierenweek! Stressen geblazen dus, al is dat niet bij iedereen het geval…

Voor de technische proef komt er een speciaal verzoek van jurylid Dominique Persoone. Hij is ambassadeur van 'De week van de bij' en vraagt om een honingtaart te maken. De basis van deze cake is een beslag met natriumbicarbonaat wat bij de meesten voor een gekke en onverwachte chemische reactie zorgt. Een stinkend goedje volgens Merel.

Een goede gelegenheid voor Jeroom om eens te polsen of de bakkers op de hoogte zijn van de bloemetjes en de bijtjes. Maar Sam is niet van plan om dit gênante onderwerp zomaar aan te snijden op televisie.

Voor de spektakelproef bakken de bakkers dierenmacarons. Fien bakt panda’s ter ere van haar broer en omdat ze graag eens naar het leefgebied van de panda wil. Louise maakt een bloemendecor met vlindermacarons, omdat ze samen met haar moeder aan bloemschikken doet. Merel bakt koala’s om aandacht te vragen voor de bosbranden in Australië. Een vreemde keuze volgens Jeroom, want ze steekt haar beestjes in een oven van 180 graden. Sam heeft dan weer een dier gekozen waarin hij zichzelf herkent: de giraffe. Een imposant dier met een klein hartje. 

​Welke drie bakkers mogen zich na deze halve finale de trotse finalisten noemen?

Halve finale van Junior Bake Off, zaterdag om 20u10 op Play4 en op GoPlay.

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde