Skip to Content
Oekraïne 12-12: Uniek radio- en tv-programma roept heel Vlaanderen op tot actie

Oekraïne 12-12: Uniek radio- en tv-programma roept heel Vlaanderen op tot actie

Morgen, donderdag 17 maart, zetten de grootste Vlaamse radio- en tv-zenders samen hun schouders onder Oekraïne 12-12, de solidariteitsactie voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne.

Radio 2, MNM, Studio Brussel, Qmusic, Joe en Nostalgie gaan vanop de Groenplaats in Antwerpen vijftien uur lang live met  Radio 12-12, van 6u – 21u. (meer info via deze link).

Om 20.40 u. volgt op Eén, VTM en Play4 een unieke live televisieshow. Anderhalf uur, op de drie zenders tegelijk.

Oekraïne 12-12 op Eén, VTM en Play4

Voor de eerste keer zullen Danira Boukhriss-TerkessidisKoen Wauters en James Cooke samen een tv-programma presenteren. Ze ontvangen enkele gasten die aan de lijve ondervinden hoe wreed deze oorlog kan zijn. Ze schakelen ook over naar oorlogsverslaggevers Rudi Vranckx en Robin Ramaekers die uit eerste hand getuigen over de toestand in Oekraïne.

Koen, Danira en James krijgen ook hulp van heel wat collega's. Zo gaat Dina Tersago op bezoek bij een Vlaams gastgezin dat Oekraïense vluchtelingen opvangt, en gaan Elodie Ouedraogo en Jeroom langs bij enkele solidariteitsacties.  Philippe Geubels trekt naar een Russisch restaurant in ons land waar de uitbaters ook erg meeleven met de slachtoffers. Ook Erik Van Looy en Tom Waes maken verrassende reportages.

Wie een steentje wil bijdragen, kan de hele show lang bellen naar een uniek belpanel met gezichten van de verschillende zenders, gaande van Siska Schoeters over Kamal Kharmach en Julie Van den Steen tot Pedro Elias, Paul De Grande en Andy Peelman.

Olympisch kampioene en winnares van Dancing with the StarsNina Derwael, trekt voor deze bijzondere gelegenheid de dansvloer terug op: ze danst een ingetogen rumba op live muziek van Pommelien Thijs. Ook heel wat andere Vlaamse muzikanten laten donderdag hun hart spreken. Jaap Resema en Koen Wauters brengen een breekbaar duet, Bazart en ook Pommelien, Maksim, Camille en Francisco van #LikeMe treden op. Anna Hodorvskaya, winnares van de Oekraïnse versie van The Voice in 2013, is live aanwezig in de studio en krijgt voor haar optreden gezelschap van de Vlaamse The Voice-winnares Grace, Laura Tesoro en Songfestivalkandidaat Jérémie Makiese.

Met deze dag vol solidariteit op televisie, radio en online willen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis de inwoners van Oekraïne een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld inzamelen om hen te helpen via de hulporganisaties die verenigd zijn in Consortium 12-12.

Story image
Story image
Barbara Salomon Persmanager Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde