Noch vis noch vlees: halve finale Celebrity MasterChef Vlaanderen in teken van vegan en plant-based

Noch vis noch vlees: halve finale Celebrity MasterChef Vlaanderen in teken van vegan en plant-based

Wim Willaert: "Ik heb ooit een relatie gehad met iemand die vegan was en we zijn heel snel uit elkaar gegaan (lacht).”

De vier beste chefs van de MasterChef-competitie maken zich op voor de halve finale, vanaf maandag 9 oktober om 21u15 te zien op GoPlay en Play4. Wim, Boris, Linde en Hakim krijgen hun potentiële finaleplek niet op een gouden plateau aangeboden. Integendeel, dit keer is het noch vis noch vlees en vraagt de jury hen om groenten de absolute hoofdrol te laten spelen. Alles moet vegan en plant-based zijn: geen boter, geen melk, geen dierlijke producten. Onder anderen voor Wim is het volledig onbekend terrein en een extra grote uitdaging: “Dit is niet mijn rayon. Ik was altijd al een vleeseter, wij zijn zo ook opgevoed. Ik heb ooit een relatie gehad met iemand die vegan was en we zijn heel snel uit elkaar gegaan (lacht). Die keuken heeft geen fond, geen buik en het is eigenlijk altijd hetzelfde op je bord.” ​ Ook nu krijgen de chefs een MasterClass, van dé rising star van de plant-based cuisine: Karen Shu. Wie haalt de finale? En wie valt net voor de eindmeet af?

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde