Skip to Content
Nieuw zomerprogramma 'Het Beste Bod' schuimt dagelijks de Vlaamse rommelmarkten af op zoek naar de meest unieke voorwerpen

Nieuw zomerprogramma 'Het Beste Bod' schuimt dagelijks de Vlaamse rommelmarkten af op zoek naar de meest unieke voorwerpen

Het Beste Bod: vanaf 1 augustus van maandag t.e.m. donderdag op Play4

Verschillende experten gaan op zoek naar leuke voorwerpen, verborgen schatten en vergeten pareltjes op de Vlaamse rommelmarkten. Zes specialisten en zes bekende Vlamingen nemen het tegen elkaar op en proberen de verkoper te overtuigen met hun beste bod. Vooraleer de experten beginnen met hun tactisch steekspel, wordt het voorwerp geschat door een professionele schatter. Wie het beste bod op tafel legt en de verkoper overhaalt, keert huiswaarts met een uniek stukje brocante, design of vintage.

Het team van experten bestaat uit een poule van 12 bekende en minder bekende verzamelaars. Zij bieden op de meest opmerkelijke voorwerpen en proberen hun slag thuis te halen. In de eerste aflevering wordt er al gretig tegen elkaar opgeboden voor onder andere een vintage stofzuiger uit de jaren 70 en een levensgrote plastieken emoe. Het kleiner broertje van het populaire Stukken Van Mensen gaat niet zozeer op zoek naar exclusieve dure voorwerpen, maar wel naar opmerkelijke voorwerpen waar een leuk verhaal achter schuilt.

Nieuw deze zomer op Play4: Het Beste Bod
Zes experten en zes bekende Vlamingen gaan op zoek naar unieke schatten en bieden tegen elkaar op. Wie legt het beste bod op tafel?
www.goplay.be

Bekende Vlamingen

Er zullen zes bekende Vlamingen meedingen naar de aangeboden voorwerpen. De bekende verzamelaars die het beste bod uit hun mouw zullen proberen schudden zijn Dominique Persoone, Bartel Van Riet, Julie Vermeire, Rik Verheye, Hakim en Dean Delannoit. Ze hebben allemaal één ding gemeen: een passie voor verzamelen. Al zijn de verzamelingen wel heel uiteenlopend en zijn ze elk op zoek naar verschillende soorten voorwerpen.

Dominique Persoone zal zich zeker niet inhouden om het onderste uit de kan te halen. Hij kan de lokroep van vintage, retro en andere spullen moeilijk weerstaan. Als hij zich aangetrokken voelt tot een bepaald voorwerp zal hij dan ook volledig tot het uiterste gaan. Ook Bartel Van Riet is een fervent rommelmarktganger. Hij heeft een passie voor nostalgische voorwerpen waar een mooi verhaal aan verbonden zit.

Julie Vermeire kreeg haar voorliefde voor tweedehands en vintage met de paplepel mee. Papa Jacques is al jarenlang een verzamelaar van o.a. wijn, strips en speelgoed. Julie houdt erg van design en fashion, maar is ook geïnteresseerd in oud speelgoed. Rik Verheye is dan weer vooral op zoek naar meubels en decoratie in de breedste zin van het woord. Hij is erg geïnteresseerd in designklassiekers.

Hakim heeft een uitgebreide sneakerverzameling en houdt van bijzondere voorwerpen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een levensgroot beeld van Mike Tyson in zijn kantoor staan. Ten slotte is er Dean Delannoit. De zanger is al 15 jaar bezig met het kopen van vintage, art deco en kunst. Hij heeft een breed interesseveld: van oude caféspelen en Coca-Cola-objecten tot Chesterfields en industriële lampen.

Experten

Paul De Grande (73 jaar)
De flamboyante entrepreneur, bekend uit Stukken Van Mensen, zal zijn charmes ook deze zomer terug bovenhalen. Paul houdt van objecten en meubilair uit de 16e-19e eeuw, maar zijn interesse en kennis reiken veel verder dan dat. Hij veilde onlangs nog een deel van zijn collectie en zal dus zeker niet aarzelen om zijn mede-experten te overbieden.

Robbe De Backer (34 jaar)
Robbe is trotse zaakvoerder van ‘Brocante Café’ in Brugge en ‘Verkoopzaal Robbe’ in Diksmuide. De gepassioneerde Bruggeling groeide op tussen de antiek en brocante. Zijn vader is al jaar en dag actief in de branche. Robbe koopt volledige inboedels op, maar ook losse stukken kunnen hem bekoren. De gewezen Expeditie Robinsonwinnaar is verzot op pure nostalgie en verliefd op de zoektocht naar eeuwenoude pareltjes.

Tim Mouling (52 jaar) en Julie Vrijens (45 jaar)
Tim en Julie, al 20 jaar een koppel, en allebei stapelverliefd op de wereld van vintage. Samen hebben ze twee zaken in Antwerpen: Bar Bakeliet en Red Juliet. Het ene een vintage muziekcafé, het ander een winkel met een eigen modelabel gecombineerd met vintage design en interieurartikelen. Tim is eerder de nonchalante en lieve verkoper die beheerst zal onderhandelen voor een correcte prijs. Julie is het enthousiasme zelve en zal zich niet inhouden om haar emoties in de strijd te gooien. In de loop der jaren verzamelden ze reclameborden, oude radio’s, vinyl platen, vintage servies, kaders, oud speelgoed, Dinky Toys… Het ondernemend koppel schreef samen het boek Very Vintage en richtte de facebookgroep ‘The Vintage Market’ op.

Mariëlle Dom (49 jaar)
Mariëlle zit al meer dan 15 jaar in het vak en heeft sinds 2020 haar eigen antiekwinkel ‘Antiques by Domm’ in hartje Antwerpen. De ambitieuze Antwerpse gaat op vraag van haar klanten op zoek naar de meest uiteenlopende spullen. Van klassieke antiek tot futuristische space age… Voor ieder wat wils! Mariëlle smijt zich volledig en steekt haar enthousiasme en passie niet onder stoelen of banken.

Eva De Brouwer (29 jaar)
Eva, geboren in Leuven, richtte samen met haar man de vintage design interieurwinkel ‘Daddy Deco’ op in Berchem. Het is een uit de hand gelopen hobby met ondertussen al klanten van in Amerika tot in Azië. Eva is vooral geïnteresseerd in vintage design uit de jaren 50 t.e.m. 80. Met haar vlotte babbel probeert ze originele stukken te bemachtigen tegen de juiste prijs. In haar enthousiasme zal ze zich zeker niet inhouden om haar collega’s te overbieden.

Het Beste Bod – Vanaf 1 augustus van maandag t.e.m. donderdag om 20u45 op Play4

Ferre De Prins Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde