Skip to Content
Nieuw seizoen van Het Parket, vanaf morgen om 22u10 op Play4

Nieuw seizoen van Het Parket, vanaf morgen om 22u10 op Play4

Na het succes van het eerste seizoen op Play4, opent Het Parket opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking. Dit seizoen gaat documentairemaker Eric Goens de West-Vlaamse toer op en volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper, Kortrijk en Veurne.

In Ieper behandelt parketmagistraat Lies het dossier van een veelpleger. De man heeft al een lang strafblad en verscheen reeds 14 keer voor de correctionele rechtbank. Hij verschijnt nu voor de rechter voor drie nieuwe feiten waarbij hij telkens agressief uit de hoek kwam. ​

Substituut Tessa krijgt in Kortrijk twee dossiers van gedwongen opnames op haar bureau. Het eerste is van een schizofrene vrouw die medicatie weigert, erg agressief is en naakt over straat loopt. Direct erna krijgt ze een telefoontje over een man die stemmen hoort en volgens die stemmen iemand zou moeten vermoorden. Tessa begint aan een moeilijke zoektocht naar beschikbare plekken in psychiatrische centra.

In Brugge plaatst parketmagistraat Roeland een jongen vier weken in de gesloten instelling van Everberg. De jongen gebruikt drugs en bedreigt zijn ouders.

Tot slot trekken we opnieuw naar Kortrijk waar substituut Maarten een melding krijgt dat er een dode man in het kanaal is aangetroffen. Hij gaat ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden van nabij te onderzoeken.

Het Parket is beschikbaar vanaf 21u op Goplay en 22u10 op Play4

Sophie Verheyen Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde