Skip to Content
Mooie achterwerken en een rekening van 20.050 euro

Mooie achterwerken en een rekening van 20.050 euro

Aflevering 2 van Schatten van Mensen op maandag 1 april om 21.35 op VIER

In de tweede aflevering van Schatten van Mensen, op maandag 1 april, gaan experten Boris, Bie, Paul en Patrick opnieuw op jacht naar verborgen schatten en speciale objecten. De ultieme zoektocht naar de beste deal leidt hen dit keer naar Rupia, Nice en Brugge. Bie laat o.a. haar oog vallen op een opvallend schilderij en Paul laat zijn geld rollen in enkele antiekwinkels.

Bie trekt regelmatig naar het zuiden om bijzondere dingen te kopen. Ze heeft dan ook een heel netwerk van dealers en kunstenaars waar ze vaste klant én kind aan huis is. In het Catalaanse Rupia heeft ze een afspraak met twee oude bekenden. Ze hoopt enkele topobjecten op de kop te tikken: “Als ik hier binnenkom is het voor mij toch altijd een beetje de grot van Ali Baba. Het staat hier vol met spullen en alles is hier ook daadwerkelijk te koop, net zoals bij mij thuis.”

Paul koopt graag en veel in het buitenland. Dit keer gaat hij samen met zijn vriendin op antiekjacht in het mondaine Nice. Paul zit al meer dan 50 jaar in de antiekbusiness, dus hij kent het klappen van de zweep als geen ander. Onderhandelen zit in zijn bloed en dat zullen de verkopers geweten hebben ... 20.000 euro later keert hij tevreden huiswaarts.

Boris zoekt zijn exclusieve spullen dit keer wat dichter bij huis. In Brugge heeft hij zo zijn vaste adressen en daar weet hij altijd wel iets te vinden.

Patrick is vanuit zijn thuisbasis in Londen ook afgezakt naar Brugge. Hij woont er een bijzondere antiekveiling bij. In het veilinghuis Carlo Bonte wil hij twee beelden van een belangrijke klant verkopen, maar lukt dat ook?

Schatten van Mensen - Elke maandag om 21.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde