MasterChef gaat door merg en been met Hendrik Dierendonck

MasterChef gaat door merg en been met Hendrik Dierendonck

Aflevering 4 op woensdag 13 september vanaf 21u op GoPlay en Play4

De eerste aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen prikkelde ondertussen de smaakpapillen van al meer dan een half miljoen – 523.000 – Vlamingen. En ook de andere afleveringen vallen duidelijk in de smaak en groeien elke dag verder door. Vorige keer bezegelde de glibberige visopdracht het lot van William Boeva. Nu blijven er nog 8 chefs over en de volgende opdracht hakt erin. Letterlijk, want vandaag moeten ze werken met varken en daarvoor krijgen ze eerst een MasterClass van een van de meest gerespecteerde slagers van binnen én buitenland: Hendrik Dierendonck.

Hendrik deelt dezelfde filosofie als jurylid Michaël Rewers: van snuit tot staart, niets mag verloren gaan uit respect voor het dier. Wie kroont zich tot meester van het varken? Er hangt ook veel vanaf vandaag, want hoewel er niemand naar huis moet, is er wel een immuniteitspin te winnen …

De chefs worden niet zomaar aan hun lot overgelaten. Als grootmeester in het bereiden van creaties met vlees en voornamelijk orgaanvlees, deelt Michaël zijn passie en enkele belangrijke kooktechnieken met de chefs. En hij heeft een heel belangrijke boodschap: “Met delicate stukken vlees is de cuisson heel belangrijk. Te ver gebakken en je gerecht is dood.”

Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde