"Mama, waar zijn de hondjes? Papa heeft die in de grond gestoken.”

"Mama, waar zijn de hondjes? Papa heeft die in de grond gestoken.”

Ex-Gangster, morgen om 21u35 op VIER.

Ik was een jaar of negen. Wij hadden een lassiehond thuis. Op een dag stonden we ’s ochtends op en waren er kleine lassietjes geboren. Dat was de hemel voor ons. Na school ben ik nog nooit zo hard naar huis gefietst als toen, om die hondjes te zien. Maar ze waren nergens meer te vinden. Mama, waar zijn de hondjes? Papa heeft die in de grond gestoken.”

Zelf is hij niet naar de begrafenis van zijn vader kunnen gaan. Laurette Onkelinx liet het niet toe. Het zou - naar eigen zeggen- de grootste schram op zijn ziel worden. De relatie met zijn ouders blijft zijn hele leven troebel en moeilijk te begrijpen. Ex-Gangster gaat met Danny terug in de tijd. Over zijn kindertijd, zijn jeugd, zijn opvoeding, zijn eerste aanvaring met het gerecht en de 'belofte' die hij zichzelf toen maakte.

Maar ook naar 30 december 1988. Want die dag loopt het grondig fout. De overval in het Waalse Berloz mislukt. Danny en Eric Stiers belanden in de gevangenis. Danny vertelt in Ex-Gangster voor het eerst hoe hij Eric valse verklaringen doet afleggen om zo Jozef Peeters, die zich in 2010 van het leven beroofde, vrij te krijgen. Over hoe hij verantwoordelijk was voor Eric Stiers zijn bijna cartooneske ontsnapping en hoe hij de dag voor zijn proces het hele dossier uit het gerechtsgebouw stal en opbrandde in de open haard.

Maar ook hoe het plan begon te kiemen om ‘eens een ontvoering te proberen’. En ze de secretaresse verkeerdelijk voor de dochter van Leon Melchior namen.

Ex-Gangster, morgen om 21u35 op VIER.

 

Contacteer ons
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Lies Maesschalck SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde