Linde Merckpoel wint Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023

Linde Merckpoel wint Celebrity MasterChef Vlaanderen 2023

Hakim is vicekampioen en Boris pakt het brons

“I fucking did it!” Na 12 intensieve kookopdrachten verspreid over 6 weken kent Vlaanderen de winnaar van Celebrity MasterChef: Linde Merckpoel. Linde wierp zich tijdens het kookavontuur op tot gedoodverfde winnaar en maakte die favorietenrol uiteindelijk ook waar. In de finale onderscheidde ze zich door de jury – voor de gelegenheid aangevuld met Peter Goossens – onder andere twee sterrenwaardige sauzen voor te schotelen. Hakim Chatar legde het inductievuur aan de schenen van Linde, maar greep net naast de titel. Boris Devis overleefde eerder in de aflevering de mysterybox challenge niet. “Zeer terechte finalisten en een zeer terechte winnaar”, vatte de jury alles samen.

De finale ging van start met 3 chefs, al had de jury nog een verrassing achter de hand: een laatste schifting mét mysterybox. Boris hield het bij een voor hem atypische aanpak: less is more. Hij wilde uitpakken met een heldere soep met asperges, gekonfijte eierdooier en octopus maar daar pakte hij de jury helaas niet genoeg mee in. Het verdict kwam als een donderslag bij heldere hemel: “Ik hoorde mijn naam en ik schrok toch even. Ik had het niet verwacht. Ik had het gevoel dat ik heel het parcours genoeg had gedaan om die finale te spelen.” Al kan Boris de uitschakeling ook wel relativeren: “In elk gerecht komt je levenservaring aan te pas. Elke reis die je ooit gemaakt hebt, alles wat je ondernomen hebt, alles wat je geproefd hebt komt samen in één gerecht. En dat is uniek. Ik heb eigenlijk heel mijn leven en alle ervaringen terug beleefd terwijl ik aan het koken was en daar moet ik jullie dankbaar voor zijn. Het was een fantastische reis.”

Daarna was er nog de ultieme cook-off tussen Hakim en Linde. Dit keer onder toeziend oog van hun medekandidaten, de jury én Peter Goossens. De chefs moesten het voor- en hoofdgrecht van hun leven maken, maar met een 9-sterrenjury die meekijkt in hun potten is dat makkelijker gezegd dan gedaan. “Het is 80% een eer om voor Peter Goossens te koken en 20% een nachtmerrie”, grapte Hakim. Linde won uiteindelijk met een tartaar van zeebaars met een gel van kalamansi en langoustines met een rode curry. Hakim serveerde nog kokkels en mosselen met zeebessen en een lamscarré met een toets van citrus.

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde