Skip to Content
Let's get this party started. De Mol vanaf zondag 20 maart.

Let's get this party started. De Mol vanaf zondag 20 maart.

De kandidaten van dit jubileumseizoen ontdek je exclusief in Café De Mol op zondag 13 maart. De finale kan je dit jaar ook LIVE beleven op zondag 8 mei in Paleis 12.

The word is out. Het jubileumseizoen van De Mol start op zondag 20 maart op Play4. ​ En voor zijn tiende verjaardag heeft De Mol een onvergetelijk verrassingsfeestje in petto.


​Gastheer Gilles De Coster trakteert de komende weken een groep onbekende Vlamingen op een strategisch potje island hopping. Starten doet De Mol in Lanzarote, de archipel met surrealistische landschappen, vulkanische energie en zwoele woestijnwind. Veel tijd voor siësta y fiësta is er niet, want de kandidaten hebben als vanouds één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zoveel mogelijk geld verdienen voor de groepspot. 

Maar ook nu weer schuilt in de schaduw van dit zonovergoten spektakel een verrader. Een saboteur die de groep maar al te graag tegenwerkt op hun wonderlijke reis langs de Canarische Eilanden. En de eindbestemming halen is enkel weggelegd voor zij die de mol kunnen ontmaskeren.

Story image

De finale kan je bovendien ook helemaal live beleven op zondag 8 mei in Paleis 12 in Brussel. Tickets via goplay.be/tickets

Café De Mol. Live met Dennis Xhaët vanuit de De Konick Stadsbrouwerij.

Meteen na elke aflevering van De Mol kunnen de fans van het eerste uur terecht in Café De Mol om samen met bekende en onbekende diehard-mol-vangers op zoek te gaan naar tips en tricks om de mol te ontmaskeren. Om deze toch wel soort van nationale competitieslag in goede banen te leiden doet Café De Mol beroep op Play Sports- host en ex-basketter/NBA-specialist Dennis Xhaët. Wat power forward zal goed van pas komen want hij gaat met het Café meteen helemaal LIVE en doet dat vanuit de De Koninck Stadsbrouwerij in Antwerpen. De place to be dus om elke zondagavond een glimp op te vangen van de afvallers en om samen met vrienden en familie te klinken op wankele theorieën en gewiekste ontdekkingen.

10 X De Mol. Een documentaire van Woestijnvis over het tienjarig bestaan van De Mol.

Story image

31 juli 1998: “Ben je avontuurlijk aangelegd en hou je van voortdurende uitdagingen, stel jezelf dan voor in een briefje aan Woestijnvis. Leeftijd, opleiding en beroep spelen geen rol. En wie nog nooit aan een televisieprogramma heeft deelgenomen, heeft een klein streepje voor.”

Eind jaren negentig maken Tom Lenaerts en Bart De Pauw samen met vliegende reporter Michiel Devlieger en regisseur Michel Vanhove furore met het programma Schalkse Ruiters. Na twee seizoenen de zondagavond te voorzien van een humoristisch kijkcijferkanon, gaan de makers op zoek naar een opvolger van hun show.  Dat dat programma zou uitgroeien tot een nationaal en internationaal succes oversteeg hun stoutste verwachtingen.

De bezielers van De Mol schrijven tussen 1998 en 2003 televisiegeschiedenis. In 10 X De Mol blikken zij, samen met enkele bijzondere protagonisten, terug op de tijd waarin ze heel Vlaanderen in de ban hielden met de meest legendarische zoektocht ooit op televisie. Over hun eerste twijfels en onzekerheden tot het plezier, de opluchting en de euforie als de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Story image

Maar dit is ook het verhaal van een nieuwe generatie die opstaat. Een groep jonge televisiemakers die twaalf jaar later en met enige voorzichtigheid maar tonnen ambitie De Mol meeneemt op een razendsnelle rollercoaster. Gilles De Coster duikt mee in de looping. Eindredacteur Joren Creylman: “Het voelde destijds bijna misdadig om zo een iconisch televisieprogramma nieuw leven in te blazen.” Vandaag, vierentwintig jaar na de allereerste uitzending, blijkt de filmische mix van spionage en psychologie, verpakt in een (ont-)spannende whodunit nog steeds feilloos te werken.

10 X De Mol is een vrolijk weerzien voor iedereen die De Mol heeft gekend en gemist. En voor iedereen die zich samen met Magda, Hugo, Marc, Gilles, Eline, Pieter, Elisabeth, Alina en Lennart nostalgisch wil opwarmen voor de komst van nummer tien.

10 X De Mol is een documentaire van Woestijnvis over het tienjarig bestaan van het televisieprogramma De Mol. Vanaf maandag 28 februari beschikbaar in de De Mol-Zone via Telenet en binnenkort ook op Play4. In de De Mol -Zone kan je vanaf 20 maart ook terecht voor uitgebreide interviews door Gilles Van Bouwel met de afvaller en voor een wekelijkse 'Leerlingenraad' dat de theorieën en visies van kinderen doorheen heel Vlaanderen volgt.

De Mol. Vanaf zondag 20 maart op Play4 en GoPlay.be.

Finale De Mol op zondag 8 mei op Play4 en live in Paleis 12.

​Café De Mol. Vanaf zondag 13 maart op Play4 en GoPlay.be.

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde