Skip to Content
Leeft de herinnering van Thijs ook verder in het vernieuwde huis van Inge & Noah?

Leeft de herinnering van Thijs ook verder in het vernieuwde huis van Inge & Noah?

In Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke samen met een team van experten, familie, vrienden en buren het huis onder handen van een gezin dat het moeilijk heeft. In de eerste aflevering volgen we de Ieperse Inge die er alleen voor staat met haar autistisch zoontje Noah nadat haar man Thijs uit het leven stapte.

Thijs uit Ieper was een bezige bij en handige harry. Als hij zich niet inzette voor de lokale Steinerschool waar ook zijn zoon Noah school loopt, was hij thuis in de weer om de woning van zijn gezin om te toveren tot een warm nest. Tot het noodlot toesloeg en Thijs’ beste vriend, zijn papa, heel onverwachts stierf. Thijs, die zelf ook aan een autismespectrumstoornis bleek te lijden, zag geen andere uitweg meer en stapte uit het leven. Nu blijven Inge en Noah alleen achter, al kunnen ze gelukkig rekenen op de steun van heel veel familie en vrienden.

James verrast Inge en Noah met een Extreme Makeover: “Heel heftig, maar mooi"
In Extreme Makeover Vlaanderen nemen vrienden, familie en buren het huis onder handen van een gezin dat een zware tegenslag heeft gekend.
www.goplay.be

Het waren Audrey, de zus van Inge en Barbara, de schooldirectrice van de Steinerschool, die Inge en Noah inschreven voor het programma.

"Ik hoop dat het vandaag een megaverrassing zal zijn voor Inge en Noah. Het is iets waar ze keihard naar uitkijken", vertelt Audrey
“De stempel die Thijs achterliet, is groot. Ik kan je meteen twintig hoekjes en kantjes tonen in onze school die er nu zo uitzien omdat Thijs ermee aan de slag ging”, zo vertelt Barbara.

Met een enthousiaste ploeg van vrienden en familie trekken James en de experten ten strijde. Ze willen de strandvibe van het huis en het permanente vakantiegevoel dat er hangt, behouden. Maar ze willen ook eigen accenten leggen. Zo zijn er plannen om de slaapkamer van Noah in ware Minecraft-stijl te stoppen, en willen ze graag een volwaardige slaapkamer voor Inge creëren waarin ze door het dakraam naar de sterren kan kijken.

“Dat vond Thijs heerlijk. We konden uren filosofische gesprekken voeren over het leven. Als ik straks naar de sterren kijk, dan zie ik hem.”, zo zegt Inge.

De experten doen er samen met de vrijwilligers alles aan om Inge & Noah de verrassing van hun leven te bezorgen

Interieur designer Anneke Crauwels

"Het huis vertelde al een heel verhaal. Met onze expertise wilden we een synergie creëren tussen nieuwe tastbare dingen en de ziel van het huis. Om zo voor Inge en Noah een afgewerkte thuis te ontwerpen."

Ontwerper Tom Callebaut

"We wilden met onze verbouwing wat structuur en rust kunnen creëren voor Inge en Noah, ze wat ademruimte geven. Hopelijk kan de verbouwing een soort overgangsritueel worden voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Een mooie herinnering aan Thijs én een hoopvolle doorstart.”

De vraag is echter of ze de verbouwingen binnen de waanzinnige korte termijn van acht weken af zullen krijgen. Zal Inge effectief naar de sterren kunnen kijken in haar eigen slaapkamer? En drijft Brent, de creatieve duizendpoot van de experten, zijn wil door en zorgt hij voor een springplank vanuit de boomhut, de grootste nachtmerrie van James? Diezelfde James die voor de eerste keer een koevoet hanteert, loopt dat wel goed af?

Maar vooral, kunnen de verbouwers de ziel die Thijs in de woning stopte, in ere houden?

Je ontdekt het allemaal in de eerste aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen.

Extreme Makeover Vlaanderen, vanaf zaterdag 1 oktober om 20.15 op Play4 en GoPlay


Wie zijn de Experten van Extreme Makeover Vlaanderen?

Tom Callebaut (51) - Ontwerper

Story image
“Architectuur is voor mij nooit een doel op zich, het is een middel om ruimte te scheppen voor een nieuwe toekomst en mensen te raken. En dit is net wat we in Extreme Makeover Vlaanderen  met z’n allen hebben proberen te bereiken“

Anneke Crauwels (33) - Interieur designer

Story image
"Wie mij kent, weet dat het een passie is van mij om van een huis een warme thuis te maken. Iedereen heeft hier nood aan, Extreme Makeover Vlaanderen helpt me om die missie te doen slagen"

Anneke en Tom worden afwisselend bijgestaan door creatieve duizendpoten Brent Redant & Dieter Meul.

Brent Redant (45)

Story image
"Bij Extreme Makeover Vlaanderen heb ik de kans gevonden om mijn talenten die ik in al die jaren ontwikkeld heb nu ten volle te benutten voor al de mensen die het zo hard nodig hebben. Het geeft een enorme voldoening om met het team al onze kennis te bundelen om zo samen tot een harmonieus resultaat te komen op maat van de behoeften van het gezin"

Dieter Meul (33)

Story image
"Mijn honger naar creatieve uitdaging is groot. En ik zie elk project als een kans om mezelf en de verwachtingen te overtreffen. Laat ons zeggen dat Extreme Makeover Vlaanderen mijn honger wel kon stillen...De uitdaging om mensen die het nodig hebben te kunnen helpen in de vorm van een (crazy) verrassing was onweerstaanbaar!"
Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde