Skip to Content
Langverwachte nieuwe Play4-fictiereeks Grond start morgen

Langverwachte nieuwe Play4-fictiereeks Grond start morgen

Elke dinsdag om 20u35 op Play4 en op GoPlay

Eindelijk is het zover: morgenavond – dinsdag 26 oktober - start de nieuwe Play4-fictiereeks Grond van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans en schrijvers Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. De reeks is elke dinsdag om 20u35 te volgen op Play4 én op GoPlay. In Grond stampen twee drerries een business uit de grond, letterlijk. En die business gaan ze voorgoed veranderen …

HET VERHAAL

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ismael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora.

DE CAST

De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a.

Yassine Ouaich (GR5) als Smile

Story image

Ward Kerremans (Penoza) als Jean-Baptiste, JB voor de vrienden

Story image

Ahlaam Teghadouini (Hoodie) als Nadia

Story image

Saïd Boumazoughe (GR5/Patser) als Rachid

Story image

Ben Hamidou (The Team) als Omar

Story image

Charlotte De Bruyne (De Twaalf) als Alizée

Story image

Barbara Sarafian (Gevoel Voor Tumor) als Marilou

Story image

Reinhilde Decleir (Beau Séjour) als Rozanne

Story image

Dries Heyneman (Bevergem) als Mario

Story image

Emilie De Roo (16+) als Vanessa

Story image

Tom Vermeir (De Twaalf) als Brahim

Story image

Mourade Zeguendi (Gina & Chantal) als Imam

Story image

Wannes Cappelle (Bevergem) als Geert

Story image

DE SCHRIJVERS & DE REGISSEURS

Het idee voor Grond komt van Zouzou Ben Chikha, die naast schrijver ook showrunner van de reeks is. Het script werkte Zouzou samen uit met Wannes Cappelle en Dries Heyneman, die meewerkten aan onder andere Bevergem.

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans zijn de regisseurs van dienst. Adil en Bilall verdienden hun strepen met enkele succesvolle producties in binnen- en buitenland zoals Black, Patser en recent de Amerikaanse box office hit Bad Boys For Life. Mathieu heeft heel wat ervaring met zowel Nederlandstalige als Franstalige producties zoals Unité 42, Gent West en Vermist.

DE PRODUCTIE

Grond is een productie van het Gentse productiehuis Lunanime in opdracht van Play4 en Telenet en in coproductie met het Belgische Los Morros, het Nederlandse Big blue en Waalse Dragons Films. Internationaal wordt er samengewerkt met Netflix, de internationale sales is in handen van Dynamic Television. De reeks kwam tot stand met de steun van Creative Europe - Media Programme of the European Union, VAF/Mediafonds, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering.

Grond gaat 26 oktober in wereldpremière op televisiezender Play4 en nadien ook op Streamz. Netflix covert de rest van de wereld en zal de reeks op latere datum ook in België aanbieden.

AFLEVERING 1

Ismaël 'Smile' Boulasmoum en zijn beste vriend JB doen er alles aan om snel rijk te worden. Maar met hun eerder bedenkelijke uitvindingen geraken ze nergens. Smile krijgt onverwacht ook nog eens 50% van het repatriëringsbedrijf van zijn vader. Hij is niet van plan om in zijn vaders voetsporen te treden. Tot hij per toeval op een revolutionair idee komt ...

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde