Knuffels, tranen, römantische oma's en nostalgische rosbief zorgen voor een portie emo bij de Grillmasters

Knuffels, tranen, römantische oma's en nostalgische rosbief zorgen voor een portie emo bij de Grillmasters

Rosbief als eerbetoon aan mama en moelleux hamburgers op de BBQ

Deze donderdag neemt Peter De Clercq de acht overblijvende Grillmasters duo’s mee naar het slachthuis. Daar kreeg de chef destijds zijn liefde voor koken en die passie wil hij nu doorgeven.  De duo's leren alles over vlees: onglet, tournedos, Angus, Oostvlaams rood, Wagyu en over het perfect versnijden ervan. Maar dan volgt dé opdracht : grillen. Niet zomaar een hamburger grillen maar een hamburger 2.0 bereiden waar Peter zijn haren van recht komen.   Locatie : de koeienstal.  Jury :  Peter De Clercq nodigt Benny Vermeulen van De Criee in Antwerpen. Deze befaamde slager zal samen met Peter alle grill-werkjes proeven en bij minstens één duo levert dat kippenvel op... 

Daarna volgt op de Grillmasterhoeve een nieuwe opdracht van Seppe en Peter : een klassieke 'zondagse' rosbief grillen met een even klassieke groentengarnituur. Het wordt een trip down memory lane. Stoere Mark en Mario kunnen de ogen niet droog houden. Ineke en Sofie hebben hulp nodig van la mama. Adel belt zelfs naar Tunesië om raad. Nick en Kevin worden door de oma’s doodgeknuffeld. Joke en Katleen gaan aan het experimenteren. 

Het testpanel bestaat uit een team van römantische omaatjes én rosbief-kenners bij uitstek…  En één van de grote favorieten belandt in de burn out.

Welk duo de Grillmasterhoeve definitief zal moeten verlaten ontdek je op het einde van de aflevering. De overblijvers maken zich klaar voor een kennismaking met de Sasso kip in Watou. 

GRILLMASTERS

Op VIER , donderdag 26 april om 20u35

#grillmasters 

Over Grillmasters 

De beste barbecue chef van het land, Peter De Clercq en Seppe Nobels, de beste groentechef van België gaan op zoek naar het beste BBQ-duo van Vlaanderen. Ze leggen gepassioneerde, grillende koppels het vuur aan de schenen: ze verwachten niets minder dan de meest imponerende, origineelste en lekkerste barbecuecreaties. Elke aflevering is er een nieuwe opdracht en de twee minst presterende duo’s eindigen in de 'burn-out'. Hiermee eindigt de smeulende strijd iedere week voor één koppel. Na negen weken kennen we de beste grillmasters van het land.

Gerijpt vlees met seizoensgroenten 

Peter De Clercq - De Outdoor Cooking Bijbel (Lannoo)

Ingrediënten

2 stukken côte à l’os van Aubrac, 4 weken gerijpt
goede olijfolie ‘Pietradolce’ uit Sicilië
zwarte peper van de molen
gerookt piramidezout
blaadjes van de spekboom uit Zuid-Afrika ( je kunt ze ook vervangen door kruiden van hier, bv. rozemarijn)

Bereiding

Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid het met gerookt piramidezout en zwarte peper van de molen. Gril het vlees volgens de gewenste gaarheid boven houtskool van olijfhout en wrijf het in met een mengsel van olijfolie en geplette blaadjes van de spekboom, rozemarijn of andere kruiden.
Serveer het vlees met seizoensgroenten uit de moestuin, zoals rapen, rode bieten, palmkool, rammenas, pastinaak, schorseneren of peterseliewortel

Contacteer ons
Debby Wilmsen SBS Belgium NV
Debby Wilmsen SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde