Kaneelbroodjes met een Ikea-handleiding in Bake Off Vlaanderen

Kaneelbroodjes met een Ikea-handleiding in Bake Off Vlaanderen

Brunchweek in de tweede aflevering van Bake Off Vlaanderen. De 9 overgebleven thuisbakkers bakken plukbroden, bouwen pannenkoekentaarten en knopen Zweedse kanelbullar aan de hand van een Ikea-handleiding.

De exit van CEO Georges vorige week heeft de zenuwen op scherp gezet. De bakkers verschijnen gespannen aan de start want ze beseffen dat iedereen zomaar kan afvallen.

Voor de wekelijkse technische proef verwacht de jury een stapel perfect geplooide kanelbullar. Een opdracht op onbekend terrein voor de meeste bakkers. Vooral de typische knoop die ze in het deeg moeten leggen is een uitdaging. Sommigen raken in de knoop met het deeg en zichzelf. Nauwgezet de Ikea-handleiding van de jury volgen, is de boodschap. Die leidt hen naar de perfect geknoopte kanelbullar.

Het spektakelstuk is deze week een pannenkoekentaart van 50 stuks. Klinkt gemakkelijk, maar bij pannenkoeken mislukt de eerste altijd. En bij sommige bakkers niet alleen de eerste…  Aan de kookeilanden verschijnt af en toe een rookpluim of een bedrukt gezicht, maar uiteindelijk krijgen Herman en Regula er 9 pannenkoekentaarten voorgeschoteld. Van halfverzakte lillende deeghopen tot pronte kleurrijke taarten.

Voor wie was de brunchweek de laatste week, en wie krijgt de titel van Beste Bakker?

Bake Off Vlaanderen,  elke woensdag om 20u35 op VIER.

tania berkovitch SBS Belgium NV
Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde