Skip to Content
Kan Steven straks met een gerust hart op vredesmissie vertrekken?

Kan Steven straks met een gerust hart op vredesmissie vertrekken?

In de achtste en laatste aflevering gaan we op bezoek bij Steven en Sofie in Halen. Als nieuw samengesteld gezin wonen ze met zeven in een klein huis. ​ De broodnodige verbouwing komt maar niet op gang aangezien Steven als beroepsmilitair elk moment kan opgeroepen worden om op vredesmissie te vertrekken. Ook op persoonlijk vlak maakte Steven een erg zware periode door.

Story image

Enkele jaren geleden leerden Steven en Sofie elkaar kennen en sloeg de vonk over. Ze kwamen elk uit een vorige relatie met kinderen en plots waren ze dus met zeven… Sofie trok in bij Steven, maar het huisje in Halen is niet voorzien op zo’n groot gezin. De badkamer is piepklein, de vijf kinderen moeten noodgedwongen op 1 kamer slapen, de zon schijnt door het niet geïsoleerde dak en de keuken is niet uitgerust voor een van Sofie’s hobby’s: bakken.

“Een nieuw samengesteld gezin is een evenwichtsoefening in samen leven. Er zijn niet alleen twee verschillende gezinsdynamieken maar het is er ook een komen en gaan. En hier zijn het niet alleen de kinderen die week om week vertrekken en terugkomen, ook de papa kan onverwacht en voor onbepaalde tijd op missie gestuurd worden. We wilden voor het gezin een warme plek maken om telkens te kunnen landen en daarna opnieuw opgeladen uit te vliegen,“ klinkt het bij ontwerper Tom.

Steven en Sofie zijn zich bewust van de situatie. Alleen is het opstarten van een verbouwing niet evident. Als beroepsmilitair wordt Steven geregeld op verre missies gestuurd. “Ik mag het niet gedroomd hebben Sofie en de kinderen achter te moeten laten met een half uitgebroken badkamer”, zo zegt Steven. Daarbovenop stond het leven van Steven een hele tijd stil nadat zijn broer enkele jaren geleden uit het leven stapte. ​

De ouders van Sofie besluiten de hulp van James en zijn experten in te schakelen. Zij brengen meteen ook de hulp van vele vrienden en familie mee. Zo werken buren en beste vrienden Katja en Didier zich de ziel uit het lijf om straks weer samen aan de vertrouwde barbecue te kunnen staan. ​ Nonkel Gerard toont dan weer dat hij op 76-jarige leeftijd de tuinaanleg nog niet verleerd is, en ook enkele collega-militairen schieten te hulp.

Vakman Dieter zorgt voor een unieke toets aan de ruimte voor de kinderen:

“Ik wilde mij vooral richten op Steven zijn AANwezigheid. De walkie talkie maakt het mogelijk om hem toch te betrekken. Zo kan hij bv. achteraf ontdekken dat hij ook aanwezig was op die gezellige barbecue. De dartskast is dan weer dikke fun ... misschien wordt er wel stiekem geoefend terwijl Steven op missie is.”

De hulp is talrijk, maar de timing blijft krap. Zullen James en de experten dit huzarenstukje - ​ zelfs met de hulp van al die vrienden, collega’s en familie - kunnen klaren in acht weken? Waar is dat zoutzuur plots voor nodig? Wat doet die levensgrote walkie talkie daar op de bovendverdieping? En haalt de mama van Sofie haar slag thuis bij de keuze van de kleur van de buitengevel? Maar vooral: kunnen Steven, Sofie en de vijf kinderen een nieuwe start nemen en vertrekt Steven straks met een gerust gemoed op missie?

Interieur designer Anneke Crauwels:

"Toen papa René mij vastnam en zei Anneke het huis lacht eindelijk terug, maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Dit huis is een thuis geworden."

Je ontdekt het allemaal in de achtste en laatste aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen.

Extreme Makeover Vlaanderen, zaterdag om 20.15 op Play4 en GoPlay

Tania Berkovitch Persverantwoordelijke Play4

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde