Skip to Content
‘James De Musical’ nu ook genomineerd voor prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022

‘James De Musical’ nu ook genomineerd voor prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022

Niets dan blije gezichten bij SBS, Play en productiehuis Dedsit, want James De Musical (of “The Musical Of Your Life” voor de internationale markt) is genomineerd voor de prestigieuze Gouden Roos van Montreux.

Al sinds 1961 zetten de Rose d'Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s in de bloemetjes die uitblinken in orginaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. De namen op het palmares van de Gouden Roos doen duizelen, met iconen als Sir David Attenborough, Maren Kroymann, Brenda Blethyn, Omar Sy, Ricky Gervais, Joanna Lumley, James Corden, Angela Lansbury, John Cleese en vele andere topentertainers.

Er liepen de voorbije maanden in Geneve een recordaantal inschrijvingen binnen voor de editie van 2022 waardoor James De Musical het moest opnemen tegen 750 deelnemers uit 30 landen in 12 categorieën. Een jury van 100 internationale omroepmanagers en producenten nomineerden James De Musical als finalist in de categorie ‘Studio Entertainment’.

James Cooke: "Wat een geweldig nieuws! Dit is een heel groot compliment en een fantastische pluim voor heel het team achter James De Musical. Teamwork makes the dreamwork! Na Cannes, waar we de prijs van “Best Factual Entertainment Show” hebben weggekaapt, is het een dubbele bekroning om genomineerd te zijn voor de prestigieuze Rose d’Or Awards. Het is echt surreëel om te zien dat we het tot de shortlist hebben geschopt, een prachtig staaltje teamwerk! Ook in het buitenland is er veel interesse in het format en dat voelt goed! Amerika, Spanje, Groot-Brittannië, Australië… Er komen nog heel mooie dingen aan!”

In de eindronde neemt James De Musical het op tegen ‘99 – Eine:r schlägt sie alle!’ (Sat.1, Duitsland), ‘Holey Moley’ (Disney/ABC, Verenigde Staten), ‘I Literally Just Told You’ (Channel4, Verenigde Koninkrijk), ‘Stealing The Show’ (ProSieben, Duitsland) en ‘That’s My Jam’ (NBC, Verenigde Staten). Op 28 november weten we of James De Musical de Gouden Roos 2022 mee naar huis mag nemen.

Ter herinnering: eind 2021 werd James De Musical voor het eerst uitgezonden op Play4. In april ging James De Musical ook al aan de haal met de de prijs voor Best Factual Entertainment Show in Cannes en in december komt het tweede seizoen van James De Musical op Play4 en GoPlay, waarin James Cooke opnieuw 8 bv's verrast met een musical over hun leven.

Gloednieuwe afleveringen van James De Musical vanaf december te zien op Play4 en GoPlay

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

 

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde