Indiaan en jager in Komen Eten
Van maandag 16 maart tot donderdag 19 maart strijden Nathalie uit Kozen, Eddy uit Oudenaarde, Philippe uit Deurne en Joni uit Turnhout voor de overwinning in een nieuwe week van Komen Eten.
Nathalie uit Kozen
Nathalie (40) is huishoudhulp en zorgt ook voor vanavond voor een kraaknet huis. Veel extra moeite kost haar dat niet, want Nathalie stofzuigt thuis elke dag. Nathalie heeft een passie die ze nog intenser beleeft dan poetsen, want in haar vrije tijd is ze regelmatig een indiaan. Nathalie is lid van een re-enactment groep en samen met de andere leden waant ze zich regelmatig op de prairie. In Nathalies tuin kan een tipi natuurlijk niet ontbreken en daarin ontvangt ze haar gasten voor het aperitief. Nathalie is bovendien een van de twee vrouwen die een berenvacht mogen dragen en ‘met de beer mag dansen’. Dat is natuurlijk een hele eer en wanneer Nathalie na haar leven als mens terugkeert op Aarde, wil ze dat graag als beer doen. De roots van Nathalie liggen niet in de Far West, maar wel in Sicilië en ze wil haar bakermat alle eer aan doen. Ze is trots op haar afkomst en kiest resoluut voor een Italiaans menu met risotto, pasta en panna cotta.
Eddy uit Oudenaarde
Eddy is 43 jaar oud en werkzoekend. Werknemers die op zoek zijn naar een stoere teddybeer met een klein hartje en een romantische ziel, kunnen zich dus kenbaar maken via komeneten@vier.be. Eddy gaat resoluut voor de overwinning en kan aardig wat ervaring in de schaal werpen, want hij werkte vroeger nog in een restaurant en kookte al voor de heren Helmut Lotigiers en Eduard René Van De Walle. Eddy is een echte casanova en hartjes versieren het hele huis. De Eddy die de gasten te zien krijgen is niet meer de Eddy van een tijdje terug, want hij verloor 50 kilogram overtollig gewicht. De gastheer van vanavond haalt alles uit de kast en zingt zelfs live voor de Komen Eters. Hij presenteert al zijn gerechten op leisteen, maar Eddy hield er geen rekening mee dat sauzen en ijs zich misschien niet ideaal laten serveren op een platte leisteen. Zijn menu zou zeker niet misstaan op de kaart van het betere restaurant want er prijkt bijvoorbeeld Ierse ossenhaas met een portosausje, gratin dauphinois en wintergroentjes op.
Philippe uit Deurne
Philippe (49) is verkoper, meer bepaald van auto’s. Dat zal hem in dit Komen Eten-avontuur wellicht weinig helpen, maar zijn karakter misschien wel. Philippe omschrijft zich immers als “spontaan, recht door zee, sympathiek en bescheiden”. En dat bescheidenheid siert, zullen Philippes gasten ongetwijfeld bevestigen. In een vorig leven was Philippe jager en dat bracht hem op heel wat plekken in de wereld. Daar zijn bewijzen van want bij Philippe hangt een impala aan de muur en ligt er een zebra op de grond. Twee slachtoffers van jager Philippe. Voor zijn nagerecht kiest Philippe voor krokante rijstpap van de bomma, want rijstpap, dat is pure nostalgie. Bij zijn hoofdgerecht serveert Philippe andoorn en dat durft in minder culinaire middens al eens verward worden met maden. Benieuwd wat de reactie zal zijn van de gasten vanavond.
Joni uit Turnhout
Joni is 25 jaar oud en is dol op zoetigheid. En ze vindt het allemaal nog lekkerder als het in jaren ’30-stijl gepresenteerd wordt. Joni’s hobby is dan ook het organiseren van high-tea, helemaal als in de tijd van toen en in aangepaste klederdracht. Joni is professioneel actief in een bloemenwinkel en ze vindt het enorm rustgevend om daar te werken. Vroeger baatte ze de winkel zelf uit, maar omdat ze lijdt aan fibromyalgie, laat ze dat nu aan iemand anders over. De hobby van Joni ligt voor de hand, want ze geeft cursussen over bloemschikken. Vanavond zal een mooi bloemstuk wellicht niet volstaan voor de overwinning en moet er ook lekker gekookt worden. Bij Joni krijgen de gasten voor de tweede keer deze week risotto voorgeschoteld, maar deze keer krijgen ze er erwtjes en lamskroon bij geserveerd. Benieuwd of die keuze haar het beroemde Komen Eten-mes kan opleveren.